Bilbo Pytlík se dočká vlastního filmu, Peter Jackson totiž začal natáčet Hobita

Vydáno 22.03.2011 | autor: PR

Ve Wellingtonu na Novém Zélandu začal Peter Jackson natáčet dvoudílnou filmovou adaptaci Tolkienova Hobita.

Bilbo Pytlík se dočká vlastního filmu, Peter Jackson totiž začal natáčet Hobita Bilbo Pytlík se dočká vlastního filmu, Peter Jackson totiž začal natáčet Hobita

peter-jacksonPeter Jackson začal točit vysněného HobitaPříběh se odehrává ve Středozemi, 60 let před Tolkienovým Pánem prstenů, kterého Jackson a jeho tým přivedl na plátna kin v úspěšné trilogii, jehož závěrečná část Pán prstenů: Návrat krále získala i ocenění Akademie.
 

Oba filmy, na jejichž scénáři spolupracovali Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro a Peter Jackson, budou postupně natáčeny v digitálním 3D za použití nejnovějších kamer a stereo technologií.

Hobit sleduje cestu ústřední postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě, jejímž cílem je znovu si nárokovat ztracené trpasličí království Erebor, o které hobity připravil drak Šmak. Díky čaroději Gandalfu Šedému se Bilbo ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Jejich cesta je zavede do divočiny, přes tajemné země, kde se to hemží zlobry a skřety, smrtelnými obřími pavouky a kouzelníky.

Film vzniká v produkci Petera Jacksona, Fran Walsh a Carolynne Cunningham. Jacksonova oscarová trilogie Pán prstenů vydělala celosvětově téměř 3 miliardy dolarů. V roce 2003 získal Návrat krále ocenění ve všech jedenácti kategoriích, ve kterých byl nominován, včetně Nejlepšího filmu – první fantasy film vůbec, který vyhrál tuto kategorii.

Uvedení první části filmu je plánováno na rok 2012, druhé pak v roce 2013.


zdroj: Warner Bros., mp

zavřít