U2, Justin Bieber a Rihanna točí album na pomoc Japonsku

Vydáno 23.03.2011 | autor: redakce

Ničivé zemětřesení v Japonsku nenechává svět chladným, důkazem je připravovaný projekt, jehož výtěžek půjde právě na obnovu zdevastované země.

U2, Justin Bieber a Rihanna točí album na pomoc Japonsku U2, Justin Bieber a Rihanna točí album na pomoc Japonsku

u2U2 pomáhají rádi. Hlavně BonoBenefičního projektu se zúčastní kromě U2 např. Justin Bieber, Bon Jovi nebo Rihanna. Muzikanti natočí společné album, jehož výtěžek z prodeje věnují japonskému Červenému kříži. Počet obětí ničivého zemětřesení a tsunami přesáhl jž 12 500.

Akci organizuje vydavatelství Universal Music. "Vydáme to digitálně, protože to je rychlejší," argumentuje vedení, proč bude deska k dostání pouze jako placený download.

Mezi zatím nepotvrzenými interprety je i jméno Lady Gaga.

Zprávu přinesl zpravodajský server BBC s tím, že podrobnější informace zatím nejsou k dispozici. Album má vyjít celosvětově, ale titul ani seznam skladeb nejsou známy.

Vzhledem k "šibeničnímu" datu vydání – konec tohoto týdne – je ale pravděpodobné, že interpreti sáhnou k osvědčeným cover verzím.

Po celém světě zatím pokračují akce na podporu Japonska. V hlavním městě Spojného království například v dubnu zahrají na charitativním koncertu Beady Eye, Primal Scream, Graham Coxon nebo Paul Weller.



mp


u2_top
zavřít