Ben Cristovao si našel holku. Je to mimozemšťanka

Vydáno 24.03.2011 | autor: PR

Naše území čeká invaze mimozemšťanek, které se chystají zaútočit na všechny posluchače moderního popu. Nejedná se však o katastrofickou zprávu, ale o hudební invazi nového singlu Mimozemšťanka/Alien Girl, který má být malou anglicko/českou ochutnávkou z připravované desky, která na naši planetu dorazí začátkem května.

Ben Cristovao si našel holku. Je to mimozemšťanka Ben Cristovao si našel holku. Je to mimozemšťanka

Ústřední singl, který by měl představit nové pojetí hudby Bena Cristovaa, zaujme především odlišným přístupem k současnému popu, který není jen líbivý, ale má i nezvyklou hudební hloubku. ,,Písni Alien Girl jsem věřil od chvíle, kdy jsem ji napsal. Osobně je to má nejoblíbenější skladba, takže doufám, že se bude líbit i fanouškům, vysvětluje výběr ústřední písně své druhé desky nadějný zpěvák, tanečník a herec Ben Cristovao.

ben_cristovao_-_nataceni__klipu_mimozemstanka_2Ben Cristovao při natáčení klipu Mimozemšťanka

Ben, který od začátku hudební kariéry nechtěl upustit od milované angličtiny, pochopil co by ze všeho nejvíc uvítalo české publikum. ,,Anglická verze songu Alien Girl vznikla před rokem, během nahrávání Definitely Different v Torontu. Záměrně jsme si ji nechali až na druhou desku. Za ten rok, co jsme ji připravovali, jsem pochopil, že bude lepší natočit zároveň českou verzi písně. “Text Mimozemšťanky není pouze doslovným překladem své anglické předchůdkyně, ,,Když jsem psal text v češtin, úplně jsem odbočil od tématu, který je v anglické verzi. Česká verze je mnohem více o lásce a o pocitech.“ Oblíbené angličtiny se však Ben vzdát neplánuje, na připravované desce to bude s texty půl na půl.


Asi by to nebyl Ben Cristovao, kdyby pro své fanoušky nepřipravil k Mimozemšťance videoklip. Tentokrát se můžeme těšit na kosmický výlet do jiné galaxie, na pořádnou porci adrenalinu a hlavně na hříšné mimozemšťanky. ,,Natáčet videoklipy ke svým písním považuju za jasnou věc, škoda, že to tak v Čechách nemá mnohem víc interpretů. Hlavně mě to děsně baví. Na každém klipu jsem se nějak podílel, tentokrát jsem si napsal scénář, “ přiblížil svou zálibu ve filmování jako takovém, o kterém nás Ben v budoucnu přesvědčí třeba i v nějakém filmu. K ústřednímu singlu vznikly i speciální promofotky, které se budou prezentovat pouze a jenom k této písni. ,,U nás na to není nikdo zvyklý, ale v zahraničí je naprosto běžné, že se ke každé písni interpret fotí extra, a tak sem to pojal stejně,“ vysvětluje Ben, který se snaží vše dělat naplno.

Rozhovor s Benem Cristovao o nové desce, ale i učinkování v televizním seriálu si přečtěte zde.

Klip k písni Mimozemšťanka je mnohem vyzrálejší a více pro dospělé. Vznikal v profesionální režii mezinárodní produkce, která pracovala například s raperem Rytmusem. Ústředním motivem je nadpozemská láska mezi mimozemšťankami a Benem, který je jejich krásou naprosto uchvácen. Jak ženy z jiné planety vypadají v podání českého zpěváka? ,,Nechtěli jsme z holek dělat obludy, které známe z amerických  filmů, nechali jsme jim  ušít nadpozemské kostýmy, jinak jsou ale pozemsky krásné. “ Natáčelo se dva dny na třech lokalitách, mimo jiné i v lese nebo na střeše. Ben měsíc před natáčením navštěvoval hodiny parkouru, aby zvládnul náročné kaskadérské kousky, předvede tak přeskakování auta nebo salta vzad. ,,Úrazů jsem měl hned několik, ale s tím se musí počítat, “ usmívá se Ben , který je také skvělým tanečníkem. Chystaným překvapením je výběr jedné mimozemšťanky a závěrečná scéna videoklipu, která vysvětlí spekulace kolem zpěvačky Moniky Bagárové.

Zatímco ve svém debutu Definitely Different Ben Cristovao poznával sám sebe a své hudební možnosti, tentokrát přesně věděl, kam by se chtěl vydat. Do vesmíru. ,,Vesmír je stále ještě neprobádané území, které mě neuvěřitelně přitahuje a inspiruje. Zároveň je to motiv, na který zatím žádný jiný interpret nenatočil desku, objasnil výběr tématu své nové desky.

Pro novou desku se Ben Cristovao nechal inspirovat především tanečními styly, zazní na ni house, dance, elektro, ale i Benova srdcovka R'n'B. ,,U první desky jsme jednoduše zkoušeli, co se bude posluchačům líbit, tentokrát jsme chtěli, aby mi celkově sedla. Desku ladili mnohem tanečněji. Najdou se tam ale i  pomalejší taneční songy. vysvětluje Ben svůj nový hudební směr, kterým se plánuje ubírat. ,,Další novinkou je spolupráce se dvěma producenty, kromě Verse-Atile se na desce podílel i DJ Mike Trafik, který nás posunul zase trochu jinam. Také mě navnadil na češtinu, ve které se mi zpívá mnohem přirozeněji.

ben_report_body1Ben Cristovao, foto: Marie Bartošová

Připravovaná deska, na které můžete úplně poprvé slyšet zpívat Bena Cristovaa česky, vychází začátkem května. Videoklip Alien Girl bude k vidění koncem března.

zdroj: TZ, dm

zavřít