UDG MAJÍ KLIP A POKŘTÍ ALBUM

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Vítězové soutěže Coca Cola Pop Star, ústecká kapela UDG, pokřtí 4. března v Paláci Akropolis své debutové album Ztraceni v inspiracích. Kromě toho se představí jako předkapela na nadcházejícím turné skupiny Kryštof a vystoupí i na předávání cen Žebřík 2004 11. března v plzeňském KD Inwest.

UDG MAJÍ KLIP A POKŘTÍ ALBUM UDG MAJÍ KLIP A POKŘTÍ ALBUM

UDG V DATECH

Únor 2005
Vrcholí přípravy na první samostatný pražský koncert a zároveň křest alba Ztraceni v inspiracích,
který se uskuteční 4. 3. 2005 v Paláci Akropolis.
O pár týdnů později vyjíždí UDG – v roli hosta – na turné „Mikrokosmos“ skupiny Kryštof.
(podrobný rozpis turné naleznete na závěr této zprávy)
Ve stejnou dobu, kdy budou UDG již odpočítávat dny do začátku svého prvního velkého turné,
bude zahájen další, v pořadí již třetí ročník soutežě Coca-Cola PopStar, vrcholící červnovým finále,
po kterém se jedné z přihlášených kapel splní hudební sen: nahraje a počátkem roku 2006 vydá debutové album.

Leden 2005
Do nového roku vstupují UDG více než razantně – na střeše pražského hotelu Kupa - nejvyšší obydlené budovy v Praze - natáčí během jednoho mrazivého (a přesto překvapivě slunečného) lednového víkendu videoklip ke skladbě Motýl.
Natáčení probíhalo ve výšce 75 metrů nad zemí (na úrovni 25. patra) bez jakéhokoliv jištění (a naštěstí i zranění) jednotlivých členů kapely a hlavně zpěváka kapely Petra Vrzáka, který v dechberoucích záběrech tančí na samém okraji střechy.

Videoklip UDG se však kromě výšky ve které vznikal, pyšní ještě jedním primátem – vůbec poprvé byla při jeho natáčení použita nová technologie HDV (High Definition Video), která je ve světě profesionálního videa stejnou revolucí, jako byl před časem přechod na formát DV (Digital Video). Pro laiky – HDV má oproti obvyklému video formátu (PAL) více než dvojnásobně lepší rozlišení a výsledek si tak, i bez dodatečného zpracování materiálu, téměř neroznatelný od záběrů točených na filmový pás.

Listopad 2004
UDG vyráží na první kolo koncertního turné po boku stájových kolegů – skupiny Wohnout.
Do konce roku s nimi absolvují 10 koncertů a těší se, co přinese rok další.


Říjen 2004
UDG dokončují nahrávání debutového alba Ztraceni v inspiracích ve vyhlášeném studiu Sono. Pod producentským dohledem Milana Cimfeho řadí na desku celkem 13 mladistvých a energických hitůvek s neobyčejně půvabnými texty. Ve dvou z nich se navíc v roli hostů objevují frontmani hudebně i názorově spřízněných kapel Kryštof a Wohnout – Richard Krajčo a Matěj Homola.


Červen 2004
Ústecká kapela UDG se trochu překvapivě stává vítězem 2. ročníku soutěže Coca-Cola PopStar. Překvapivě proto, že se do finále dostali na „divokou kartu“ – zvítězli totiž v internetovém hlasování fanoušků, při kterém skupina s nejvíce zaslanými hlasy postoupila rovnou do finále.Tam už se UDG utkali s dalšími třemi kapelami, které vybrala porota soutěže. Bezprostřední, přímočaré a energické vystoupení UDG přimělo porotu k tomu, že skupinu označila za vítěze finálového večera a otevřela jim tím cestu k nahrání debutového alba a k naskočení do rychlíku s nápisem „show business“… Konstatováním, že UDG v něm zatím jedou více než zkušeně se dostáváme obloukem k prvnímu odstavci jejich UDG-HISTORY…

zavřít