Blink-182 dospěli a chtějí hrát stadiónový rock

Vydáno 29.03.2011 | autor: redakce

Punk-rockové trio právě dokončuje nové album a podle slov kapely dojde i na drum'n'bass.

Blink-182 dospěli a chtějí hrát stadiónový rock Blink-182 dospěli a chtějí hrát stadiónový rock

blink182_topLetos uplyne už šest let od doby, kdy se Blink-182 rozpadli. Vše už je dávno zapomenuto a Tom DeLonge, Mark Hoppus a Travis Barker finišují práce na "comebackové" desce. Název ani datum vydání zatím neoznámili, mluví se ale o začátku léta. Už dřív Blink-182 prohlásili, že na letních festivalech hodlají hrát právě nový materiál.

A jaký bude zvuk? "Půjde o velký stadiónový rock s punkovými a indie-rockovými prvky a drum'n'bass beaty," řekl magazínu Rolling Stone kytarista a zpěvák Tom DeLonge. "Vzali jsme všechno, co jsme zatím udělali, a smíchali to v jednom hrnci."

Otázkou zůstává, jaká témata bude kapela ve svých textech řešit. Dřívější odrhovačky o pubertálních láskách a rozchodech by z úst pokročilých třicátníků nezněly zrovna věrohodně.

Kapela toho ale v posledních letech hodně prožila. Inspirace jí tedy scházet nebude. Jednotliví členové za sebou mají televizní show, manželství, založení rodin a v případě Travise Barkera i nešťastný zážitek z roku 2008. Bubeník tehdy jako zázrakem přežil leteckou nehodu. To byl hlavní impulz, proč se Blink-182 dali zase dohromady.

Šestou studiovku si kapela produkuje sama, v plánu je maximálně 12 skladeb. Nahrává se v domácím studiu Toma DeLonga v Los Angeles.

Blink-182 můžete vidět naživo i v České republice. Zahrají 23. června na pražském Výstavišti v rámci Prague City Festival.



mp



blink182_top
zavřít