Xindl X: nový klip, elektrické léto, akustický podzim a zpěvník

Vydáno 08.04.2011 | autor: PR

Písničkář provokatér Xindl X půl roku od vydání úspěšné druhé desky Praxe Relativity a třech nominacích na hudebních cenách Anděl o sobě dává znovu vedět. Na květen se chystá představit nový singl Nejlepší kuchař.

Xindl X: nový klip, elektrické léto, akustický podzim a zpěvník Xindl X: nový klip, elektrické léto, akustický podzim a zpěvník

xindl x,,Celá zápletka bude hodně zajímá a vlastně vtipná. Vím, že to není moc, ale prozrazením detailů bychom přišli o kouzlo překvapení. Rozhodně očekávejte výpravný klip!" dodává Lukáš Rychtařík z Championship Music. Režie se opět chopí Jakub Sommer, který se podepsal pod videoklipy Xindla X Anděl nebo Dysgrafik.

Heslem "Elektrické léto x Akustický podzim" se Xindl X a jeho kapela řídí při přípravě letošní koncertní sezóny. Na letní festivaly si Xindl X nachystá speciálně upravený set, který bude zvukově ostřejší. Některé skladby z desky Praxe Relativy se dočkají nového kabátu. Hudebně více "elektrický" Xindl X se ukáže na mnoha festivalových místech. Finální zastávky se přůběžně doplňují na bandzone profilu.

Oproti tomu na podzim Xindl X představí v rámci svého velkého akustického turné písničkářtější formu své hudby a nebude chybět ani celá kapela. ,,Ti, co už viděli koncert k albu na podzim 2010, můžou mít představu, jak to bude znít a vypadat..., jde nám o posunutí skladeb do komornější polohy, ale rozhodně by bylo škoda nevyužít celou kapel," vysvětluje Rychtařík.

V rámci tour je v plánu koncertovat v naprosto odlišných prostorách než tomu bylo doposud. Xindl X zavítá do divadel, vysokoškolských aul nebo vybraných klubů po celé ČR. Plánované zastávky budou v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Olomouci a dalších městech České republiky.

Velkým překvapením Xindla X je vydání vlastního zpěvníku, který půjde ruku v ruce s podzimním turné. Zpěvník má shrnout zatím všechny vydané skladby, které doplní o CD, na kterém fanoušci najdou skladby v čistě folkovém pojetí.

TZ, dm 

zavřít