The Linings a Pinking Shears již zítra v Matrixu, podpoří je dívčí djské duo QOTA

Vydáno 08.04.2011 | autor: redakce

V sobotu 9.4 se v v pražském klubu Matrix v srdci Žižkova koná koncert, který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek indie hudby. Zahrají již etablovaní Pinking Shears a spolu s nimi benešovští The Linings, k tomu všemu before a after party obstará djské duo QOTA.

The Linings a Pinking Shears již zítra v Matrixu, podpoří je dívčí djské duo QOTA The Linings a Pinking Shears již zítra v Matrixu, podpoří je dívčí djské duo QOTA

 

linningsThe Linings jsou na scéně pořád nováčci a v Matrixu oslaví přesně rok od svého prvního koncertu. Za ten rok však stihli mnohé – odjet skoro dvě desítky koncertů, předskakovat třeba 100°C nebo legendárním Toyen, i natočit EP v produkci Destroyera z pražských The Prostitutes. Mezi úspěchy se jistě dá zařadit i druhé místo v celorepublikové soutěži Starté Live! kde za sebou The Linings nechali přes stovku dalších kapel a projektů. Určitě stojí za to také zmínit fakt, že pro svůj brněnský křest nového alba si je jako své předskokany vybrala kapela Sunshine. Zajímavostí The Linings je určitě to, že nemají živé bicí a svoje energická vystoupení mají doprovázené eletronikou. Do matrixu navíc tato trojice chystá jedno velké překvapení.

Pinking Shears jsou z Prahy a dělají hudbu až s nečekaně britským soundem jak o sobě sami píší.  Dohromady se dali v roce 2006 v Chomutově a od té doby úspěšně koncertují v qotahudebních klubech po celé republice. Jejich koncerty představují proud energie soriginálními hudebními nápady. Songy Pinking Shears znamenají přímočarost, kytary, jasné melodie s trochou melancholie a anglické texty. Na debutovém EP nazvaném Yes.It.Out. zaznamenali své první skladby, ale v současnosti se již pilně připravují na nahrávání nového materiálu.

Před a hlavně po koncertech se o zábavu bude starat dívčí djské duo QOTA – pod zkratkou v názvu se skrývá poetický název Queens Of The Absolut – takže je absolutně jasné, že to bude divoká a absolutní jízda…

zdroj: tz, map

 
zavřít