The National: fanoušci Baracka Obamy a hvězdy alternativního rocku v Praze

Vydáno 11.04.2011 | autor: PR

Indie rockeři The National, kteří v létě v rámci evropského turné zahrají na festivalech jako Sziget, Frequency nebo Reading, zavítají i do České republiky, kde 17. srpna odehrají v pražském Divadle Archa klubový koncert.

The National: fanoušci Baracka Obamy a hvězdy alternativního rocku v Praze The National: fanoušci Baracka Obamy a hvězdy alternativního rocku v Praze

nationalfoto: Susannah HoweThe National, kteří jsou inspirováni post-punkem, country-rockem či britpopem, bývají řazeni díky svému osobitému zvuku - mimo jiné mu dominuje baryton zpěváka Matta Bermingera - po bok takových kapel a hudebníků jako Arcade Fire či Sufjan Stevens, se kterými také často spolupracují.

Kapela přijede do Čech představit zatím poslední album High Violet, které vyšlo na značce 4AD v květnu 2010. Ihned si získalo nadšené reakce jak kritiků (Uncut, NME, Pitchfork, New York Time, Guardian), tak fanoušků, v několika zemích dosáhlo na zlaté prodeje, bylo nominováno na Brit Awards či MTV Performing Woodie a získalo ocenění Q award.

The National se netají ani svými politickými názory, v roce 2008 podpořili kandidaturu Baracka Obamy, jejich skladba Fake Empire se stala neoficiální hymnou jeho kampaně.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 12. dubna v Divadle Archa a síti Ticketpro.


zdroj: TZ, mp

zavřít