Recenze: Within Temptation - laciný pop s úchvatným hlasem

Vydáno 11.04.2011 | autor: redakce

Within Temptation vydali nové album The Unforgiving, žádné hudební překvapení se však nekoná.

Recenze: Within Temptation - laciný pop s úchvatným hlasem Recenze: Within Temptation - laciný pop s úchvatným hlasem


withintemptation_-_the_unforgivingWITHIN TEMPTATION
THE UNFORGIVING
12 trax/54:10

Sony Music

Holandská kapela Within Temptation, která je běžně řazena k symfonickému metalu, ale ve skutečnosti hraje většinou jen laciný odvar tvrdší hudby 80. let v hávu vtíravého popu, vydala před několika dny novou desku The Unforgiving. Z hudebního hlediska je nový počin jen touláním se v již miliónkrát obehraných notách, nic nového nepřináší a dokonce nelze zaznamenat ani jediný pokus o jakoukoli kreativitu třeba v rytmice nebo kytarových rifech.

Album zní spíše jako parodie na nějakou glam-pop-metal-fantasy kapelu rozpadlou před 20 lety. O jakýchkoli symfonických pasážích nemůže být ani řeč.

Kapela má však alespoň jeden drahokam, a tím je samozřejmě šarmantní zpěvačka Sharon Den Adel, kterou bylo možno slyšet například v Avantasii. Škoda jen, že tak talentovaná muzikantka s nádherným hlasem marní svůj čas v podobných nesmyslných projektech. Deska je totiž navíc konceptuální a vypráví komiksový příběh o jakési mladé upírce, která nechce upírkou být. Kýč tak dosáhl svého vrcholu.

Kdyby hudba alba ve své atmosféře korespondovala s něčím mystickým, mohla být třeba něčím zajímavá. V reálu slyšíme ale jen pompézní, ale tuctové refrény a stále stejné bicí, občas doplněné dokonce něčím jako disco buben používaný před 15 lety. Album má však alespoň dobře udělaný zvuk a lze si tak vychutnat úchvatný Adelin hlas. Skvělý zpěv ale v tuctové hudbě ztrácí svůj význam.

3/7
Vladimír Michna

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít