Xindl X vybere hvězdy virtuálního Českého YouTube Festu

Vydáno 13.04.2011 | autor: PR

Soutěž startuje na YouTube virtuální přehlídkou hudebních talentů a kapel z Čech, Moravy a Slezska. Ten nejlepší ze všech si zahraje na známých českých festivalech Jam Rock, Prague City Festival a Sázavafest a absolvuje podzimní turné.

Xindl X vybere hvězdy virtuálního Českého YouTube Festu Xindl X vybere hvězdy virtuálního Českého YouTube Festu

yout_tube_xindl

Stačí pouze do 8. května nahrát na YouTube kanál soutěže vlastní video, které v první fázi zhodnotí odborná porota pod vedením Xindla X. Celkového vítěze ale vyberou čeští uživatelé ve veřejném hlasování opět na YouTube. Projekt Český YouTube Fest je součástí programu „Google pro českou kulturu 2011".

 

Svoje originální video (včetně hudby i textu) může na speciální YouTube kanál youtube.cz/ceskyfest do 8. května nahrát jakýkoliv český talentovaný muzikant či kapela, která se chce prosadit na české hudební scéně a zároveň si zahrát na známých letních festivalech v Česku. Do soutěže jsou přijímány pouze příspěvky nazpívané v českém jazyce.

Devět nejlepších, pro které pak budou moct hlasovat samotní uživatelé, vybere odborná porota do 18. května. Poté bude hlasování pouze na uživatelích YouTube. První tři finalisté získají možnost nahrání vlastního videoklipu, který bude promován na YouTube.

Celkový vítěz si zahraje na populárních letních festivalech Jam Rock Festival, Prague City Festival a Sázavafest. Získá také účast na workshopu pro nové talenty a nabídku svého vlastního podzimního turné od agentury Championship Music, která spolupracuje i se samotným Xindlem X. Vítězný singl bude navíc zařazený do komunikace s dramaturgy rádií.

Svou spolupráci s tímto projektem Xindl X komentuje: „Myslím, že je důležité podporovat interprety s vlastní tvorbou. Jinak by to mohlo dopadnout tak, že pod vlivem všech možných talentových soutěží budeme mít éter plný lidí, co umí hezky zpívat, ale nemají co říct. Takže jim repertoár budou psát stále ti stejní xindlové a česká hudební scéna se nikam nevyvine. A to by byla škoda."

V porotě hudebních expertů kromě známého Xindla X, který loni získal i cenu OSA za nejčastěji streamované video na YouTube, zasedne i Kryštof Michal, frontman kapely Support Lesbiens, Lukáš Paulů za Ochranný svaz autorský (manažer PR a komunikace) a Jarda Hudec z magazínu iREPORT


Jarda Hudec
, šéf magazínu iREPORT a ředitel hudebních cen Žebřík říká: „Českou hudbou se profesionálně zabývám už dvacet let a jsem si jistý, že tady máme spoustu ještě neobjevených talentů. A právě pro ně otevírají nové technologie v čele s YouTube zcela nové možnosti, jak se veřejně projevit a najít si své fanoušky."

Odborná porota v čele s hudebníkem Xindlem X vybere do 18. května devět nejlepších videoklipů zaslaných na kanál soutěže youtube.cz/ceskyfest. V tento den budou jména devíti finalistů společně s jejich klipy zveřejněna na YouTube.

Od této chvíle budou moci uživatelé YouTube hlasovat pro své favority a to až do 7. června. O dva dny později, při slavnostním udílení Výročních cen OSA 2010, budou vyhlášeni tři nejlepší interpreti, kteří dostali od uživatelů YouTube nejvíce hlasů. Vítězi bude nabídnuta vlastní koncertní šňůra a také možnost zahrát si na partnerských letních festivalech.

YouTube Fest 2011 je součástí širšího programu Google pro českou kulturu 2011. Google byl také partnerem hudební ankety Žebřík. YouTube Fest 2011 tak bude již druhou aktivitou, která podpoří české hudebníky.

zdroj: TZ, mp


yout_tube_xindl_top
zavřít