WWW v Rock Café navnadili posluchače hned na dvě desky

Vydáno 13.04.2011 | autor: Daniel Maršalík

Kultovní Wéčka se rozhodla, že v jejich diskografii nesmí chybět živá nahrávka. Proto uspořádala koncert v pražském Rock Café a zahrála to nejlepší z desek Neurobeat a Tanec sekyr. Kromě toho zazněla Pikola z filmu Pouta a čtyři nové písně.

WWW v Rock Café navnadili posluchače hned  na dvě desky WWW v Rock Café navnadili posluchače hned na dvě desky

www4Sifon z WWW, foto: jiří5 (www.j5.cz)WWW
ROCK CAFÉ, PRAHA
12. 4. 2011


WWW mají unikátní publikum, které přijde na jakýkoliv jejich koncert. V úterý tomu nebylo jinak. Snad výjimečnost situace, že se bude pořizovat koncertní záznam, přilákala ještě více lidí než obvykle, a tak v pražském Rock Café bylo až přeplněno. Zajímavé bylo také složení publika. Ačkoliv kapela patří do BiggBoss rodiny, většinou na ni nechodí fanoušci PSH a SuperCrooo. Typičtějšími posluchači WWW jsou lidé zapálení do electro muziky. I nyní bylo těch z druhé skupiny více, ale mezi nimi se objevili první hiphopoví kšiltovkáři. Možná se časem dočkáme propojení obou hudebních táborů a WWW se stanou ještě oblíbenější.

Sifon s novým účesem začal svůj set oblíbeným Karamelem a hned od počátku bylo jasné, že ani tentokrát nezklame a opět půjde o výborný hudební zážitek. Wéčka měla dobrý zvuk, a tak ani ten, kdo nezná texty Lubomíra Typlta dokonale, je mohl slyšet a zaposlouchat se do nich. Z první desky Neurobeat zazněly například skladby Ve stínu lamp, Drát a Míč. Samozřejmě nemohl chybět Tikající muž. Tanec sekyr reprezentovala titulní písnička a kromě ní zmiňovaný Karamel, Velký třesk, Anatomie nebo Prkno. Velkého aplausu se dočkalo živé ztvárnění skladby Pikola, která zní při závěrečných titulcích Českým lvem oceněného filmu Pouta a nutí diváky odpočítávat: „Tři, čtyři, pět, už!".
www32
Paradoxně největší úspěch měla nová tvorba WWW, což je příslibem hodně zajímavé desky. V jedné skladbě, jenž se přibližovala tvorbě Trenta Reznora, se Sifon nechal strhnout a klekl si na podlahu, kde hlasovou psychedelii dokončil. Velmi výraznou se jevila i píseň, která by se asi mohla jmenovat Ne a kterou Sifon uvedl jako odkaz k hip hopu, k němuž se stále hlásí. Slova „Povězte mi pane, jaké měla vlasy. Černé, blond, nebo kostkované? A jaké měla oči? Měla vůbec oči" dávají najevo, že Typlt (textař) s Anděrou (rapper) neztrácejí humor ani v roce 2011. Jak Sifon sám trefně poznamenal, jde o skladbu, jenž by mohla být přístupná širšímu publiku, přesto nečeká, že ji do svého playlistu zařadí rádia Evropa 2 nebo Kiss.

Koncert WWW šlapal po celou dobu, nebyla v něm trapná místa. Jen Sifonova partnerka Milesa by mohla být energičtější. Vedle Sifona opět stála téměř staticky a postrádala sebemenší charisma. O něco lepší byla, když měla text v rodné srbštině. Úterní vystoupení opět potvrdilo, že spojení jejich hlasů zní velice dobře. Patrné to je například v některých pasážích Pikoly.
Povedené vystoupení vyvolalo těšení se na dvě desky. První bude živý záznam a druhou nové studiové album s novými nahrávkami.

7/7
text: Daniel Maršalík, foto: jiří5

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít