Markéta Irglová pustila Hansarda k vodě, v květnu představí na turné svůj debut

Vydáno 20.04.2011 | autor: PR

Markéta Irglová se rozhodla, že další album už nespojí s Glenem Hansardem a projektem The Swell Season. V polovině května tak představí na osmi tuzemských koncertech svůj sólo debut Anar.

Markéta Irglová pustila Hansarda k vodě, v květnu představí na turné svůj debut Markéta Irglová pustila Hansarda k vodě, v květnu představí na turné svůj debut

irglovaČeští diváci budou vůbec první, kdo uslyší nový materiál. „Není to samozřejmě náhoda, že si Markéta vybrala právě Českou republiku, a ne Spojené státy, ve kterých v současné době žije a kde se jejímu projektu Swell Season s Glenem Hansardem tolik daří. Markéta se vrátí na místa, kde svou hudební kariéru začínala a kde se jí s Glenem ještě před oscarovým úspěchem dostávalo vřelého přijetí," vysvětluje Marek Irgl, spolupořadatel koncertů.

Turné začne 9. května v Brně a pokračuje přes Olomouc, Valašské Meziříčí, České Budějovice, Milevsko a Trutnov do Prahy, kde se dvěma koncerty 15. a 16. května uzavře.

Deska Anar vznikla po skončení světového turné The Swell Season. Obsahuje dvanáct písní (z toho deset autorských) a vyjde letos v srpnu u prestižního amerického labelu ANTI.

Žánrově se Markétiny písničky pohybují v oblasti harmonického folku s dominantním zvukem akustické kytary a piana tak, jak je známe z jejich autorských písní na třech albech natočených společně s Glenem Hansardem," dodává Marek Irgl.

O tom, že spolupráce s Hansardem Markétiným sólovým projektem ale nekončí, svědčí i jejich společné vystoupení na americkém kultovním kalifornském festivalu Coachella v Mohavské poušti 16. dubna. Vzápětí po něm se Markéta Irglová rozjela na třítýdenní celoamerické turné v roli doprovodné zpěvačky skupiny Iron and Wine, která se současné době těší mimořádnému zájmu amerických médií i posluchačů.

Termíny a místa koncertů:
9.5. Brno, Divadlo Bolka Polívky
10.5. Olomouc, Divadlo K3, Umělecké centrum UP (Konvikt)
11.5. Valašské Meziříčí, M-klub
12.5. České Budějovice, klub Horká vana
13.5. Milevsko, Galerie M
14.5. Trutnov, koncertní síň B. Martinů (bývalý evangelický kostel)
15.5. Praha, klub Kaštan
16.5. Praha, Jazz Dock 


zdroj: TZ, mp

zavřít