Sunshine (ne)pokřtili Karmageddon před natřískaným Lucerna Music Barem

Vydáno 22.04.2011 | autor: redakce

Ačkoliv šlo proti křtu Sunshine hned několik akcí čítajících megakoncert Kabátů v O2 Aréně (muhehe), E-Fest na Chmelnici (o-ou) a The Prostitutes v Roxy (pardoneček), věrní fanoušci ani zvědavci evidentně nechtěli čekat do roku 2012 a přišli si Karmageddon vychutnat s předstihem.

Sunshine (ne)pokřtili Karmageddon před natřískaným Lucerna Music Barem Sunshine (ne)pokřtili Karmageddon před natřískaným Lucerna Music Barem

dsc_4335SUNSHINE
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
21. 4. 2011

Okolo v pořadí sedmé desky téhle bandy tradovala hromada spekulací. Zlí jazykové polemizovali, že se blíží soudný den a Karmageddon bude tím posledním, čeho se od Sunshine dočkáme. Pár potměšilců si jistě přišlo vychutnat poloprázdný Lucerna Music Bar a porážku českých trashových matadorů. S čistým štítem z toho ale naštěstí vyšly dobré duše a příznivci Sunz, kterým kapela připravila nejedno příjemné překvapení.

Početné publikum jim pro začátek nahřála belgická electro-rocková parta Thot, jenž pod pódium přilákala na předkapelu nebývale velký počet lidí. Dav se s blížícím se vystoupením Sunz neustále rozrůstal, takže na mysli vyvstávala otázka, kolik z přítomných skutečně zajímali Thot, a kolik z nich si jen hlídalo strategické pozice pro hřeb večera.

Ten se dostavil kolem půl jedenácté a své fanoušky rozhodně nešetřil. Nač chodit kolem horké kaše, Sunz do toho vlítli po hlavě a publiku na úvod naservírovali song Seven Sins Seven Signs z nového alba, které se na pultech obchodů objeví až 2. května.

Přestože část z těch šťastnějších, jež  nové album ukořistili buď na jednom ze dvou koncertů v Brně nebo pokoutným virtuálním stylem (sorry, kluci, pámbu mi to oplatí na dětech...) prorokovala vzhledem ke konceptu desky možná trochu komornější show, proroctví zůstala nenaplněna. Sunz na pódiu vypotili krev i duši a odměnou jim byl nepřetržitě skákající a zpívající kotel a les neustále zdvižených rukou, který se dočkal nejen řady nových songů jako například The Echoes, Astrogen Nostalgia nebo aspiranta na druhý singl The Night Is On Fire, zazněly ale i starší osvědčené hitovky včetně K.I.D.S., Top!Top! The Radio, Miss Kkarma Kkoma nebo nejznámější Victim Is Another Name For Lover, a mnoho dalších.

dsc_5083Kdo ale čekal křest se vší parádou, pravděpodobně tam čeká dodnes. Sunz se vykašlali na okázalé stříkání šampaňským (aby taky ne, když osazenstvo prvních řad tvořily z větší části nezletilé fanynky) a Absolutku rozumně šetřili pro svá hrdla. Ač šlo o křest nové desky, akt jako takový se nekonal a kupodivu to nikomu nevadilo. Kluci si místo formálního rituálu pozvali na pódium svého producenta Dušana Neuwertha, který si s nimi na kytaru zabrnkal první singl Today (Is Not The Day). Že kouzelník na závěr se už nenosí, pak potvrdil příchod samotného černokněžníka v podobě frontmana kapely NiceLand Michala Motyčky. Ten si – jak už se stalo při společných koncertech dobrým zvykem – se Sunz střihnul v přídavku New Manifesto.

Vehementně vyžadovaných přídavků se aplaudující dav dočkal hned dvakrát a jeho nadšené ovace ukončila až poslední pecka z nového alba We Carry a Third World Briefcase, která ale zazněla pouze reprodukovaně. Pak už Sunz nechali prostor volné zábavě, jenž se u některých protáhla až do východu slunce. A s prvními slunečními paprsky přišel i jasný závěr – myslete si, co chcete, tohle je můj report a já v něm Karmageddon prohlašuju za boží desku (ať už to v souvislosti se Sunshine zní jakkoliv zvrhle), a koncert za vydařený. Jestli tohle má být Karmageddon, pak by si svět měl přát, aby každá bitva byla taková.

Setlist: Intro, Seven Sins Seven Signs, K.I.D.S., The Fear, Miss Kkarma Kkoma, NFNY, The Echoes, The Night Is On Fire, Venom, What You´ve Got, Pull the Triger, Top!Top! The Radio!, Today (Is Not the Day), Tokyo Bassline, New Manifesto, Astrogen Nostalgia, Keith Avenue 9pm, Victim is Another Name For Lover

Rozhovor se všemi členy kapely Sunshine si můžete přečíst ZDE.

7/7
text: Marta Pušová, foto: Jiří Vacek

 

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít