Arakain má novou desku Homo Sapiens..?, pokřtí ji Marta Jandová

Vydáno 22.04.2011 | autor: PR

Frontwoman německé kapely Die Happy a zároveň úspěšná česká rocková zpěvačka Marta Jandová pokřtí nové CD Arakainu, jenž se jmenuje Homo Sapiens..?. Křest, který proběhne 28. dubna v Retro Music Hall v Praze, bude jedním z vrcholů velkého propagačního turné kapely. 

Arakain má novou desku Homo Sapiens..?, pokřtí ji Marta Jandová Arakain má novou desku Homo Sapiens..?, pokřtí ji Marta Jandová

krest_arakainPrvní koncert turné, který se uskutečnil na zámku v Polné u Jihlavy, si nenechalo ujít na osm set natěšených fanoušků. Nabitý pak byl i první moravský křest CD, který proběhl minulý měsíc v brněnském Semilassu. Úspěšný start  završil koncert v Prostějově, který byl již několik dní předem zcela vyprodán. Obdobně dobře si vede i nové CD, které se hned první týden prodeje umístilo na 4. místě prodejní hitparády IFPI (Mezinárodní federace hudebního průmyslu), v níž jsou zahrnuti i zahrniční interpreti. Dokonce i  limitovaná edice CD, prodávaná přes eshop kapely je také rozebraná.

 

Nyní se fanoušci mohou těšit především na pražský křest desky, který proběhne 28. dubna a začne už po 19. hodině. Prvně  se uskuteční autogramiáda kapely, následovat budou předkapely Ascendancy a Menhir.

Hostem koncertu bude zpěvačka Marta Jandová, která zároveň album i pokřtí. „Na Martu se těšíme, známe se už léta, když jsme jezdívali do studia k Petru Jandovi na Propast, a v současnosti se s ní potkáváme na festivalech a nikdy si její vystoupení nenecháme ujít. Je skvělá rockerka, má šmrnc i hlas a dělá dobrou muziku s výbornými muzikanty. Je trochu škoda, že v Retru nemůžeme předvést vystoupení v plné parádě jako ve velkých sálech po republice, kde plně využíváme vlastního technického vybavení, aparatury, jevištní scény a světelných ramp s inteligentními světly,“ říká kytarista a zakládající člen kapely Jiří Urban.

„Retro Music Hall je již tradičním místem našich vystoupení v posledních letech, a proto raději oželíme techniku, abychom přijali místo, kam jsou lidi naučení chodit. A my doufáme, že jich bude, jako letos všude, plno a že si koncert společně užijeme,“ dodává závěrem Jirka Urban.


Nejbližší koncerty turné:

28.4. Praha - Retro Music Hall

29.4. Klatovy - KD Družba

30.4. Aš - Klubíčko

6.5. Vsetín - DK

7.5. Nové Zámky - AVP CLUB

8.5. Banská Bystrica – Klub 77

13.5. Jablonec nad Nisou - Eurocentrum

14.5. Krnov - Kofola music club

20.5. Šumperk - KD

21.5. Živanice - Kulturní areál

TZ, dm 

zavřít