Bývalý člen Megadeth Marty Friedman vystoupí v Praze a Bratislavě

Vydáno 30.04.2011 | autor: PR

Marty Friedman, kytarový mág a někdejší člen Megadeth, se v rámci svého aktuálního evropského turné představí také svým českým a slovenským fanouškům. Atraktivní koncertní představení proběhne nejdříve 17. května v Praze v klubu Rock Café a o den později v Bratislavě v klubu Randal.

Bývalý člen Megadeth Marty Friedman vystoupí v Praze a Bratislavě Bývalý člen Megadeth Marty Friedman vystoupí v Praze a Bratislavě

20110517_friedman

Marty Friedman zde odprezentuje materiál ze své nové nahrávky nazvané Bad D.N.A., ale dojde také na výběr toho nejlepšího z jeho bohaté diskografie.

marty friedman picAni po odchodu z Megadeth nezapadla kariéra Martyho Friedmana do zapomnění, právě naopak. Začala jeho sólová kariéra, stěhování do Japonska, kde našel svůj nový domov a inspiraci. Od té doby stihl vydat několik, kritikou i fanoušky vřele přijatých, nahrávek, které se stylově rozevírají od orchestrální hudby až po agresivní rockovou muziku, přičemž v každém taktu můžete vystopovat klasickou melodiku, jež je pro Martyho Friedmana tak příznačná. Zejména na posledních dvou albech je také patrný jasný vliv japonské kultury, zejména stále populárnějšího směru zvaného J-rock.

Mimo to, že Freidman objel mnohokrát svět spolu s Megadeth, je také známý svými kytarovými worshopy, jež proběhly téměř na všech světových kontinentech. V podání Martyho Friedmana se můžete těšit na balzám kytarové muziky prošpikované nepřeberným množstvím sól a zajímavých harmonických postupů. 

Jako support se představí dosud neoznámená formace.

TZ, dm 

zavřít