Kabát napsali dvě písně pro filmový muzikál s Lucií Bílou a Karlem Rodenem

Vydáno 03.05.2011 | autor: PR

Písně Kabátu zazní v českém filmu V peřině, který je kompletně natočený ve 3D a ve kterém hlavní role ztvární Lucie Bílá či Karel Roden. Jedna z „kabátovských" písní se dočká i klipu. Uvnitř najdete video z natáčení.

Kabát napsali dvě písně pro filmový muzikál s Lucií Bílou a Karlem Rodenem Kabát napsali dvě písně pro filmový muzikál s Lucií Bílou a Karlem Rodenem

kabat_periKabát napsali přímo pro filmový muzikál V peřině dvě písně. A právě k jedné z nich, ke skladbě Schody, vzniká i samostatný videoklip. Obě skladby, Schody a Peří, prach a broky, zařadila skupina jako bonus už na své poslední CD, teprve na plátně a s obrazem ale vyzní jejich příběh. Obě totiž vznikly pro potřeby scénáře a významně tvoří děj a vykreslují postavy filmu.

Píseň Schody se týká postavy, kterou hraje Karel Roden. „Videoklip ke Schodům bude z velké části obsahovat filmovou scénu k téhle písni, ale klip bude mít i svůj vlastní příběh a k němu jsme dělali dotáčky," přibližuje celou akci režisér F. A. Brabec, který stvořil jak celý film, tak i videoklip.

Natáčelo se celý den v pražském kině Atlas a režisér Brabec neváhal zasypat celé kino a populární kapelu hromadou peří.

K filmu vyjde také soundtrack, jehož vydání doprovodí právě videoklip skupiny Kabát k písni Schody. Kromě „Kabátů" zpívá na soundtracku a ve filmu Lucie Bílá, Dara Rolins, Helena Zeťová, Krištof Michal a samozřejmě herecká sestava filmu.  

Hudební komedie ve 3D V peřině má v kinech premiéru 16. června.



zdroj: TZ, mp

zavřít