Colours of Ostrava přiveze hvězdy newyorské scény včetně člena TV on the Radio

Vydáno 04.05.2011 | autor: PR

Colours of Ostrava chystá speciální scénu věnovanou hudbě New Yorku, která bude mít podobu autentického místního klubu s dekoracemi, stylovou obsluhou i jídlem a nápoji. Zahrají Jon Hassell, Roy Ayers nebo Kyp Malone z TV on the Radio.

Colours of Ostrava přiveze hvězdy newyorské scény včetně člena TV on the Radio Colours of Ostrava přiveze hvězdy newyorské scény včetně člena TV on the Radio

jonhassellJon HassellHudba tohoto velkoměsta je tak bohatá, že nám bylo líto jej hned po prvním roce opouštět," vysvětluje Zlata Holušová, ředitelka festivalu, důvod, proč se opět vrací k tamější hudební scéně.

Na New York City stage se představí téměř dvacet prvotřídních kapel, z nichž hlavními lákadly budou trumpetista Jon Hasell - experimentátor, hudební velikán 21. století a nezpochybnitelný nástupce Milese Davise - Roy Ayers, sedmdesátiletá legenda černé popmusic, pionýr jazz funku, r&b, soulu a acid jazzu, a Kyp Malone, člen kapely TV on the Radio, se sólovým projektem Rain Machine.

Vedle nich uslyší návštěvníci například trip hopovou zpěvačku Anomie Bell, na Grammy nominovaného kreolského zpěváka a akordeonistu Cedrica Watsona, soulový hip hop s nádechem psychedelie Electric Wire Hustle, zpívajícího baskytaristu od Lou Reeda Fernando Saunderse, bizarní bluesový šraml Hazmat Modine, zpěvačku s mrazivým hlasem Kristeen Young, rockového zpěváka Milese Benjamina Anthonyho Robinsona, divoké rappery Telli Gramze, Jah Jah (Reverend McFly) a DJ Roofeo alias Ninjasonik, melancholické Paramount Styles zpěváka a kytaristy Scotta McClouda, bývalého frontmana Girls Against Boys, a house soul jazzové Tortured Soul.

Colours of Ostrava se koná od 14. do 17. července. 


zdroj: TZ, mp

zavřít