Hugh Laurie: Dr. House miluje blues, na albu mu hostuje i Tom Jones

Vydáno 05.05.2011 | autor: PR

Hugh Laurie, britský herec známý jako hlavní protagonista ze seriálu Dr. House, nikdy netajil svoji lásku k blues. Rozhodl se tedy, že si natočí album, a obklopil se při tom hvězdnými muzikanty.

Hugh Laurie: Dr. House miluje blues, na albu mu hostuje i Tom Jones Hugh Laurie: Dr. House miluje blues, na albu mu hostuje i Tom Jones

hugh laurieHugh je velkým milovníkem a znalcem blues a překvapivě dobrým zpěvákem a instrumentalistou. To dokládají jeho poměrně časté hudební exkurze v seriálu Dr. House, či vystoupení v televizních show. Proto nebylo daleko k rozhodnutí natočit vlastní album!

To dostalo název Let Them Talk a obsahuje jeho oblíbené bluesové skladby, speciálně od hudebníků z prostředí New Orleans, a je v jistém slova smyslu oslavou místní legendární hudební scény za uplynulých 100 let.

A proč blues? „Vzpomínám si na první bluesovou písničku, kterou jsem slyšel v rádiu a pak říkal bratrovi: Co tohle je? Když jsem to tehdy slyšel, tak se mi na zádech zježily všechny chlupy, a já řekl: Co tohle je? Od mého dětství mě tahle hudba dojímala víc než jiné formy. Dokáže mě rozesmát, dokáže mě rozplakat, naplňuje mě to," říká Hugh Laurie.

Hugh Laurie na albu hraje na piáno a zpívá jako sólový zpěvák za doprovodu osobností, jako jsou Dr. John, Irma Thomas, Allen Toussaint a Tom Jones.

Producentem alba je další bluesová legenda a držitel Grammy - Joe Henry. Album bylo nahráno v Los Angeles a New Orleans a je právě v prodeji.


zdroj: TZ, mp

zavřít