Ursula Rucker ukáže Praze, proč si ji vybrali The Roots a Jazzanova

Vydáno 06.05.2011 | autor: PR

Básnířka a zpěvačka Ursula Rucker zahraje v pražském Paláci Akropolis už 12. května. Půjde vůbec o její první koncert v České republice.

Ursula Rucker ukáže Praze, proč si ji vybrali The Roots a Jazzanova Ursula Rucker ukáže Praze, proč si ji vybrali The Roots a Jazzanova



ursula ruckerJejí výrazný hlas zní také z nahrávek The Roots, 4 Hero, Jazzanovy, producenta King Britta a mnoha dalších. Ursula okouzlila kritiky i fanoušky po celém světě díky svému pestrému repertoáru, který se pohybuje od nu jazzu, funku až po elektroniku a hip hop, fascinujícímu, podmanivému hlasu a silným veršům.

Je přirovnávána k legendám pódiového básnictví jako Gil Scott-Heron či Sonia Sanchez, dokáže v jednu chvíli bouřit a v další citlivě hladit. Alba Ursuly Rucker se dají označit jako básně v pohybu. Její poezie vypráví o zápasech, lásce, ženskosti, míru, zlosti, nespravedlnosti a duchovním životě.

Texty se často zabývají životem a problémy v amerických městech, rasovými otázkami, ženskostí či původním obyvatelstvem. Jako protiváha mužským umělcům je její dílo součástí nového hnutí ženských performerek se silným, vizionářským názorem.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v Paláci Akropolis a sítích Ticketpro a Ticketportal. 


zdroj: TZ, mp

zavřít