Ben Cristovao: Jsme v Česku, proto na nové desce zpívám česky

Vydáno 11.05.2011 | autor: PR

Ben Cristovao vydává po svém debutu Definitely Different druhou desku, a to pod názvem Benny Cristo. Produkci obstaral mimo jiné Mike Trafik z PSH a bývalý finalista Česko-Slovenské Superstar na ní zpívá česky.

Ben Cristovao: Jsme v Česku, proto na nové desce zpívám česky Ben Cristovao: Jsme v Česku, proto na nové desce zpívám česky

ben_coverNa novince dostal Benův oblíbený žánr RˈnˈB jen minimální prostor. Nově na ní zazní více tanečních a popových věcí. Stylově by se tak na Benny Cristo mělo najít mnohem širší spektrum posluchačů. ,,RˈnˈB jsme nechali, protože vím, že se fanouškům líbí, ale jinak jsme desku hudebně cílili trochu někam jinam. Chtěli jsme dát do alba syntetizátory a party sound. Snažili jsme se jít moderní cestou, aby anglické singly posluchačům připadaly americky," objasňuje Ben.

Největší zásluhu na zrodu nového alba má kanadský producent Verse-Atile, který se zatím podílel na všech projektech Bena Cristovaa. ,,Verse-Atile týden nato přijel a šlo se pracovat," objasňuje zpěvák, proč nebylo času nazbyt. Zajímavostí desky je, že na ní spolupracovali dva producenti. Tím druhým byl DJ Mike Trafik, kterého to, co mladý interpret dělá, velmi zaujalo. ,,Dalo by se říct, že s Mikem jedeme na stejné vlně. Neuvěřitelně jsme si sedli," vysvětluje Ben Cristovao, kterého právě DJ Mike Trafik ovlivnil v tom, aby na desce zazněly písně v češtině.

Zpěvák, který se na Benny Cristo představuje i jako textař, vzal Mike Trafika za slovo a napsal všechny české texty na desku sám. A proč se rozhodl tak trochu upustit od milované a protěžované angličtiny a nazpívat půl desky s českými texty? „Jednak mi to doporučili zkušenější kolegové a jednak kvůli tomu, aby mi fanoušci na koncertech rozuměli. Přeci jen jsme v Česku, tak bych měl zpívat i česky," Říká Ben.

Druhé album Bena Cristovaa Benny Cristo vyšlo pod labelem Championship Records 1. května. Křest, který bude zároveň koncertem, se koná 19. května v pražském klubu Hard Rock Café. 


zdroj: TZ, mp

zavřít