Prague City Festival přiveze MC Rut, novodobé Rage Against the Machine

Vydáno 11.05.2011 | autor: PR

Prague City Festival oznámil poslední zahraniční jméno, kterým se uzavře program letošního ročníku. Na pražském Výstavišti zahraje 23. června americké duo Middle Class Rut.

Prague City Festival přiveze MC Rut, novodobé Rage Against the Machine Prague City Festival přiveze MC Rut, novodobé Rage Against the Machine

mc rut2Middle Class Rut, známí také pod zkratkou MC Rut, tvoří Zack Lopez a Sean Stockham. „Představte si bouřlivou okázalost Jane's Addiction kombinovanou s ryzím běsněním Rage Against the Machine. MC Rut dokazují to, co by v dvoučlenném obsazení nemělo být vůbec možné," pěl na jejich zvuk chválu prestižní hudební magazín Kerrang!

Navzdory tomu, že k dnešnímu dni tandem Lopez-Stockham vydal jen jediné album (No Name No Color, které vyšlo v loňském roce), předskakoval již na turné Social Distortion i Alice In Chains a vystupoval po boku My Chemical Romance nebo Papa Roach. Zatím naposledy učarovali MC Rut Linkin Park, kterým budou v červnu zahajovat několik koncertů.

Prague City Festival však samozřejmě podporuje i české talenty a proto se jeho pořadatelé rozhodli poslední místo pro českého interpreta poskytnout vítězi soutěže Český YouTube Fest pořádané hudebním portálem iREPORT a OSA ve spolupráci s českým Googlem.

Odborná porota v těchto dnech vybírá devět finalistů, pro které mohou od 18. května hlasovat čeští uživatelé YouTube přímo na kanále youtube.cz/ceskyfest. Jméno celkového vítěze, který 23. června stane po boku hvězd jako 30 Seconds To Mars, The Hives, House Of Pain, Hadouken, Gogol Bordello aj., bude ohlášeno 9. června.



zdroj: TZ, mp 

zavřít