Na Colours of Ostrava vystoupí i divadlo Sklep a Vizita Jaroslava Duška

Vydáno 19.05.2011 | autor: PR

Nejen hudbou je živ návštěvník na festivalu Colours of Ostrava – pevnou součástí programu se za deset let stala také špičková domácí divadla mnoha různých žánrů. Letos se v roli pomyslného „headlinera" představí divadlo Sklep s legendární inscenací Mlýny, ve které hrají například Tomáš Hanák, David Vávra, Ondřej Trojan a další.

Na Colours of Ostrava vystoupí i divadlo Sklep a Vizita Jaroslava Duška Na Colours of Ostrava vystoupí i divadlo Sklep a Vizita Jaroslava Duška

sklep5_mail„Sklepáci na Colours oslaví 40 let existence souboru a 20 let tohoto úspěšného představení," podotýká Jiří Moravčík, dramaturg divadelní scény.

Na letošní festival se také vrátí herec a moderátor Jaroslav Dušek s improvizačním divadlem Vizita a také všemi oblíbený soubor divadla VOSTO5, tentokrát s Teatromatem, kde sami diváci rozhodují o osudu postav na jevišti. Úspěšná režijní dvojice SKUTR přiveze do šapitó na Colours představení Joke Killers – vražedně zábavnou mozaiku absurdních situací z mezilidských vztahů – na které opět spolupracovali s tanečnicí a performerkou Adélou Laštovkovou Svobodovou.

Z oblasti nového cirkusu uvidí návštěvníci Cirkus Mlejn s představením Postav na čaj, které zavede diváka do světa fantazie, akrobatického umění a klaunské hravosti. Naopak na vlny v éteru přenese posluchače na Colours Radio Ivo (Johana Švarcová, Petr Marek, Marian Moštík) a jejich inscenace Život nedoceníš - rozhlasová hra na divadelních prknech. Orgie improvizace na divácká témata nabídne zápas dvou ostravských týmů, které se v této disciplíně utkají. Divadlo DNO přiveze na Colours kabaret plný divokých písní, humoru a zběsilosti v srdci, který vznikl podle komiksové postavy Fagi.



Nebude chybět ani představení pro nejmenší – Hrubínovy pohádky Divadla Sluníčko. Divadelní scéna se stejně jako loni usídlí ve velkém šapitó s kapacitou cca 1 200 lidí.

zdroj: TZ, dm 
zavřít