Aneta Langerová: léto ve znamení akustických koncertů a Ivana Trojana

Vydáno 26.05.2011 | autor: PR

Aneta Langerová si na léto naplánovala řadu koncertů na festivalech a městských slavnostech. Na některých akcích Aneta vystoupí s akustickým programem. A již tradičně také otevře Kavárnu Potmě.

Aneta Langerová: léto ve znamení akustických koncertů a Ivana Trojana Aneta Langerová: léto ve znamení akustických koncertů a Ivana Trojana

anet langerova_robert mrocka1foto: Robert MrockaZ větších festivalů Aneta navštíví třeba Film festival Zlín, kde vystoupí 3. 6. v rámci Dne Českého rozhlasu a ve stejný den se představí na Zámostí v Třebíči, zahraje i na Musicfestu v Přeštěnicích (8. 7.), na Benátské noci na Malé Skále (30. 7.) nebo na Trnkobraní ve Vizovicích (19. 8.). Během léta také třikrát zavítá na Slovensko. Pro některá vystoupení Aneta upravila svůj repertoár do akustické podoby.

Obsazení bude až na výjimky stejné jako na normálním hraní, jediný rozdíl je v tom, že celý repertoár vyznívá více písničkově, jako bych si sedla ke klavíru nebo ke kytaře a všechny písně zazpívala sama. Od toho se to odráží, takže mě sem tam doprovodí pouze piano s houslemi, někde se připojí i bicí, basa a kytary.

Je to fajn, moc mě to baví, protože tato verze koncertů dává každé písni a jejímu obsahu velký prostor pro samotné sdělení. Tudíž je to daleko víc osobní a záleží velmi na výrazu zpěvu. Učím se na tom něco, co jsem zatím neměla možnost vyzkoušet tak naplno a to jest výraz
," říká k tomu.



Během letních vystoupení zazní nejen písně z posledního alba Jsem, ale dojde na průřez celým Anetiným repertoárem.

V červnu pak tradičně otevře Kavárnu Potmě. „Letos to bude s Ivanem Trojanem 6. června na Ovocném trhu v Praze. Už se moc těším na nevidomé kavárníky a na to, že si zase zahraju potmě. Ve tmě zní všechno jinak, intenzivněji," dodává Aneta.

zdroj: TZ, mp 

zavřít