Podpořte kapelu Sunshine, uspořádá vám za to koncert zdarma

Vydáno 03.06.2011 | autor: redakce

Jen pár dní zbývá do možnosti, aby T-mobile zdvojnásobil částku, kterou lidé zaplatí za nové album Karmageddon skupiny Sunshine. Přesně do pondělí 6.6.2011.

Podpořte kapelu Sunshine, uspořádá vám za to koncert zdarma Podpořte kapelu Sunshine, uspořádá vám za to koncert zdarma


sunshinefoto10Jen malá rekapitulace, o co vlastně jde: Sunshine jsou prvními, kteří ve spolupráci s T-mobile modifikovali předchozí stahovací model, vylepšený o podstatnou novinku. Tou je skutečnost, že dobrovolná částka od fanoušků, kterou přispěli za desku, je mobilním operátorem zdvojená a bude využita k prezentaci kapely samotné. Sunshine a její fanoušci tak aktivně rozhodují o investici.

Fakta v číslech: Album si k dnešnímu dni stáhlo 6100 lidí a za poslední necelé tři týdny čísla rostou o 100 - 200 downloadů denně. Lidé aktuálně přispěli Kč 28.332,- a T-mobile zdvojnásobil na celkovou vybranou částku Kč 56.664,-, což je v limitu koncertu zdarma, nového webu nebo dárků pro fanoušky. Je jen na nich, zda se podaří díky nim získat větší částku, a tím pomoct s videoklipem, koncerty atd. Je nutno podotknout, že jakkoliv se někteří novináři a podezřívaví skeptici snažili na začátku tento nový model zpochybnit a najít marketingový, nebo profitní háček v konceptu T-mobile, je zjevné, že se opravdu jedná o krok, který má podporovat už tak dramaticky skomírající prodeje domácích interpretů, kteří nepatří k mainstreamu. Album Karmageddon si můžou fanoušci i po tomto projektu nadále stahovat, a to po dobu dalších 5 měsíců.

Že je třeba si podobného kroku vážit a podporovat ho, je zbytečné připomínat. Kay, zpěvák a kytarista Sunshine k tomu lakonicky dodává: ,,Jestli ani tohle není cesta, jak dostat novou muziku k lidem, pak už nevím, co jiného by je přimělo k tomu, jí za velmi decentní peníze kupovat a poslouchat jinak, než na koncertech."



TZ 

zavřít