Rihanna na pranýři: vražda do klipů nepatří, bouří se USA

Vydáno 03.06.2011 | autor: redakce

Rihanna na sebe umí upoutat pozornost. Důkazem je aktuální klip k singlu Man Down, ve kterém nechybí sexuální obtěžování ani vražda za bílého dne. Řada organizací proto bije na poplach, a zpěvačka se tak stala terčem kritiky.  

Rihanna na pranýři: vražda do klipů nepatří, bouří se USA Rihanna na pranýři: vražda do klipů nepatří, bouří se USA

rihanna_man downCelý klip začíná idylicky. Rihanna vyjde ve slunečném ránu na balkón v noční košili, hrudník jí zakrývají rozpuštěné vlasy. Pohledem sleduje rušnou ulici. Najednou se v záběru objeví kapesní revolver, ozve se výstřel a vzápětí se k zemi složí jeden z kolemjdoucích. Důvod? Rihanna se stala obětí sexuálního napadení a spravedlnost vzala do svých rukou. 

Amerika se rozdělila na dvě strany – jedni podporují Rihannu za to, že poukazuje na vážný problém, se kterým se zákony nedokážou vypořádat. Ti druzí tvrdí, že násilí v takové podobě do televize nepatří.

Měla jsem se zneužitím v minulosti taky problémy a nepobíhám kolem a nezabíjím ve svém volném čase lidi. Pokud můžu být hlasem těch, co nejsou slyšet, pak jsem vyhrála hned dvakrát," hájí se Rihanna.

Kdyby v klipu zastřelil ženu Chris Brown, všichni by se zbláznili. Rihanně by tohle nemělo projít. Ten klip si vůbec nezaslouží být vysílán," tvrdí Paul Porter z organizace Industry Ears zabývající se mediálním právem.

Zástupci z Parents Television Council se do Rihanny opřeli ještě víc. Jako hvězda světové úrovně by měla jít ostatním, které postihl podobný osud, příkladem. „Místo aby obětem poradila vyhledat pomoc, vydala video, ve kterém ukazuje odplatu formou vraždy."

Překročila podle vás Rihanna hranici „dobrého vkusu"? Podívejte se na videoklip, který rozdělil (nejen) Ameriku na dva tábory.



mp


rihanna_man down_top

 

zavřít