Apparat Band zahraje na pražském festivalu Electronic Beats už v pátek

Vydáno 07.06.2011 | autor: PR

V pátek 10. června proběhne v pražském Divadle Archa Electronic Beats Festival, který láká hlavně na koncert německého Apparat Bandu.

Apparat Band zahraje na pražském festivalu Electronic Beats už v pátek Apparat Band zahraje na pražském festivalu Electronic Beats už v pátek

apparat_bandApparat BandMezinárodní hudební a lifestylový program Electronic Beats je v Čechách známý od roku 2006, tentokrát nabídne klubový zvuk v rámci čtyř živých vystoupení, která vyvrcholí koncertem Apparat Band z Německa. Dveře Divadla Archa se otevřou ve 20 hodin, první živé vystoupení nabídne přesně o hodinu později kodaňská čtveřice When Saints Go Machine.

Mezi jednotlivými koncerty budou hrát DJ Felix a Kids of Startrek, což je opět DJ Felix a Armin Effenberger známý z Cartonnage. Během páteční noci dále v rámci živého koncertu vystoupí islandská kapela FM Belfast, která v minulosti spolupracovala například s Kasperem Björkem, manažerem Trentemöller, a která má za sebou úspěšná vystoupení v řadě klubů prakticky po celém světě.

Předposlední živý koncert nabídne osmičlenná berlínská kapela z Berlína, jejíž popularitu odstartoval především v roce 2009 hit Anti Anti. U Bonaparte je zajímavá především jejich žánrová pestrost, nad kterou si lámou hlavu často i hudební kritici, kteří o nich píší ve spojitosti s electro-punkem, ale nebojí se spojovat je ani s žánrem jazzu.


Hlavním tahákem bude koncert německého Apparat Bandu. Vzhledem k tomu, že jeho nové album vyjde až na konci letních prázdnin, budou návštěvníci Archy jedni z prvních, kteří naživo uslyší jeho nové věci s velkým předstihem. Sascha Ring zatím o své desce nechce mnoho prozradit, známé je to, že vyjde na kultovní značce Mute.

A proč si vybral právě Prahu? „Vždycky jsem měl Prahu rád, pokaždé jsem se tam setkal s velmi dobrým publikem. Lidé znají hudbu a řekl bych, že jsou v tomhle směru velmi vzdělaní. A zároveň je to pro nás snadno přístupná destinace, co se týče cestování – protože s sebou povezeme spoustu věcí, včetně klavíru, dáváme přednost tour busu před létáním. Takže ze všech těchto důvodů je to právě Praha," řekl Sasha Ring.

Program:
20:00 DJ FELIX
21:00 WHEN SAINTS GO MACHINE
21:45 DJ FELIX
22:10 FM BELFAST
22:55 DJ FELIX
23:20 BONAPARTE
00:20 DJ FELIX
00:45 APPARAT BAND
02:00 KIDS OF STARTREK (FELIX & ARMIN EFFENBERGER)

zdroj: TZ, mp

zavřít