Mandrage: nové album koncem roku, pilotní singl Františkovy Lázně už teď

Vydáno 13.06.2011 | autor: PR

Mandrage se na podzim chystají do studia, kde natočí album Moje krevní skupina. Už teď je ale k dispozici klip k titulní skladbě Františkovy Lázně, který podle slov kapely „provětrá lehce stojaté rockové vody". Nevěříte? Podívejte se!

Mandrage: nové album koncem roku, pilotní singl Františkovy Lázně už teď Mandrage: nové album koncem roku, pilotní singl Františkovy Lázně už teď

mandrage_2011Singl Františkovy Lázně se nese ve výrazném elektronickém aranžmá a tomu byl přizpůsoben i videoklip. „Nechtěli jsme udělat další z řady X klipů, kde budou čtyři týpci s kytarami vytvářet jakési pózy, takže záměr byl natočit minimalistický a sterilní klip s lehce futuristickým vizuálem.

V písni jsou kromě klasických živých nástrojů použity i různé samply, scratche a jiné elektronické moderní audio vychytávky, a tak jsme si řekli ,že bychom mohli stojaté rockové vody trochu provětrat lehce atypickým vizuálem, ve kterém budeme hrát pouze na midi, pody, compy a DJské věci
," říká Pepa Bolan, kytarista Mandrage.

Videoklip si kapela navrhla sama a natáčel se v ateliérech ve Zlíně pod taktovkou režiséra Pavla Sadíka, s nímž kapela již spolupracovala na klipu Hledá se žena.

Přestože se singl Františkovy Lázně nese v tanečním duchu, dokonalé krásky byste v klipu hledali marně. Naopak zde tančí obyčejní komparzisté z lidu, kteří ve skutečnosti tancovat skutečně neumí.

Nechceme nikomu vnucovat, jak by měl vypadat ideální tanec. Ať si každý jede podle svého, jak ho to baví, jak to cítí a jak mu to vyhovuje. A o tom je i celý feeling písně, která nutí si jí nevázaně užít, pařit podle svého a nepřemýšlet, co si myslí ostatní," prozrazuje záměr klipu Pepa Bolan.

Píseň Františkovy Lázně je první vlaštovkou z připravovaného alba, jež se začne natáčet letos na podzim a bude se jmenovat Moje krevní skupina.



zdroj: TZ, mp
zavřít