DNES VYCHÁZÍ NOVÉ ALBUM GARBAGE

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Dnes, 11.4., vychází nové album GARBAGE pojmenované BLEED LIKE ME - čtyři roky po předchozím CD Beautiful Garbage. Nahrávku předznamenal singl Why Do You Love Me. Vše o Garbage se dozvíte z titulního článku REPORTU 4/05.

DNES VYCHÁZÍ NOVÉ ALBUM GARBAGE DNES VYCHÁZÍ NOVÉ ALBUM GARBAGE

GARBAGE biografie

Garbage existuji více než deset let a za tu dobu vydali celkem tři alba. V roce 1995 eponymní album Garbage, o tři roky později Version 2.0 a naposledy v roce 2001 album Beautiful Garbage. Zároveň s ohlasem od kritiků přichází velký ohlas od posluchačů, kteří si zamilovali hity jako "Queer", “Happy When It Rains", "Stupid Girl", "Special" a nebo dokonce ústřední píseň z bondovky s názvem "The World Is Not Enough".
O Garbage se v mnoha ohledech hovoří jako o superskupině a nebo také jako o "skupině tří producentů a jedné dívky". U zrodu Garbage stáli totiž tři hudebníci, Butch Vig, Steve Marker a Duke Erikson, kteří mají za sebou úspěšnou producentskou práci a ten vůbec nejznámější z nich, Butch Vig, dokonce produkoval tak zásadní alba rockové historie, jako jsou Nevermind od Nirvany či Gish od Smashing Pumpkins. Křehkou a krásnější část Garbage potom reprezentuje charizmatická zpěvačka Shirley Manson.

Vydání alba BLEED LIKE ME završí Garbage velice komplikované čtyři roky v historii skupiny, které začaly vydáním posledního alba Beautiful Garbage 4. záři 2004, tedy těsně před 11.zářím 2001, které ovlivnilo nejenom osud celosvětových dějin, ale i osud tohoto alba. Najednou bylo jasné, že propagace Beautiful Garbage se v této době jeví jako nepatřičná věc, začaly se přidávat osobní a navíc i zdravotní problémy jednotlivých členů skupiny a výsledkem toho všeho bylo, že se skupina slovy svých členů v zásadě rozpadla.




Netrvalo to však dlouho a Garbage se opět potkali ve studiu nad novými nahrávkami a společně se zajímavými hosty jako jsou producent John King (Dust Brothers), bubeník Matt Walker (Filter, The Smashing Pumpkins), basista Justin Mendel Johnson (ImaRobot, Beck) a věhlasný Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) natočili novinku BLEED LIKE ME.

Na Garbage byla vždy interesantní kombinace ostrých kytarových partů s nekompromisní rytmikou a s téměř andělským vokálem Shirley Manson. Na BLEED LIKE ME opět nechybí ani výrazné a jasné melodie, ale tentokrát si navíc přijdou na své speciálně milovníci kytarového zvuku. Důkazem toho je i pilotní singl "Why Do You Love Me", který předchází vydání nového alba a patří momentálně po celém světě mezi nejhranější písně na všech rockově orientovaných rádiích.



www.garbage.com
zavřít