Čtvrteční FelFest i koncert BoySetsFire se ruší, akce zhatila stávka odborářů

Vydáno 15.06.2011 | autor: redakce

Stávka odborářů a s ní spojené komplikace s dopravou v Praze způsobuje problémy i v hudebním průmyslu. Promotéři festivalů a koncertů jsou nuceni rušit ohlášené akce, a tak hudební příznivci přijdou o koncert BoySetsFire i studentskou akci FelFest.

Čtvrteční FelFest i koncert BoySetsFire se ruší, akce zhatila stávka odborářů Čtvrteční FelFest i koncert BoySetsFire se ruší, akce zhatila stávka odborářů

boysetsfire_by_xx-7337 copyVystoupení americké skupiny BoySetsFire, které se mělo uskutečnit tento čtvrtek 16.6. v pražském Paláci Akropolis, se ruší. „Plánované zastavení MHD, blokace hlavních pražských silnic a spojů do Prahy, prakticky znemožňuje dopravu nejen kapely, ale především návštěvníků. Proto nám nezbývá, než koncert zrušit,“ sdělil za pořádající agenturu PunxNotDead její ředitel Borek Jiřík. „Jednali jsme s managementem kapely o náhradním termínu, ale rozpis jejího evropského turné je bohužel beznadějně plný. Všem fanouškům se omlouváme, vstupné jim bude vráceno v místě zakoupení.“ dodává Jiřík.

Se stejným problémem se potýká i studentský festival FelFest, který se měl pod záštitou ČVUT konat v pražských Dejvicích. Vystoupit zde měli například Kamil Střihavka, Wohnout, Visací zámek, NiceLand a další. Pořadatelé však kvůli bezpečnosti účastníků, ale také na doporučení Policie ČR, týkající se rizik spjatých s průběhem protestních akcí a v neposlední řadě kvůli rizikům s technickým zabezpečením a ostatní logistikou, festival přesunuli. Náhradní termín by měl být 15. září letošního roku.

text: TZ, map
zavřít