The Hives: Druhý den v Praze prokalíme!

Vydáno 22.06.2011 | autor: redakce

The Hives v čele s Pellem Almqvistem, který má charizma jako blázen (no, nejspíš trochu blázen i bude), naživo jen těžko zaměníte s jinou kapelou. Když opomineme jejich signifikantí dresscode, skládající se z černé a bílé, rozhodně vám do uší zarazí hřebíky jejich nezaměnitelný zvuk, který uslyšíte již dnes na Prague City Festivalu.

The Hives: Druhý den v Praze prokalíme! The Hives: Druhý den v Praze prokalíme!

the hives1Možná taky vzpomínáte na jejich jedinečný koncert v Roxy v roce 2008, plný propocených triček a stagedivingu. Teď přijíždějí jako náhrada za odřeknuté vystoupení Blink 182, kteří nakonec přijedou až příští rok. The Hives ale na festivalech nikdy nevysedávají na lavičce, vždy patří k hlavním tahákům každého line-upu. Bubeník Chris Dangerous nám poví o kolotoči hraní svoje.


Americký Spin magazín zařadil vaše živé koncerty mezi jedny z nejlepších, lichotí vám to?
Tahle srovnávání nás nijak extra nemotivují, chceme být nejlepší, ne jedni z nejlepších. Náš cíl je být číslo jedna na celém světě! A až nám řeknou, že jsme teda nejlepší na světě, vesmír bude další level!

Jak probíhala spolupráce s Timbalandem? Jaký je?
Tohle byla hodně vtipná kombinace. Někdy v roce 2006 jsme s ním udělali píseň Throw It On Me pro jeho album a on na oplátku přiletel do Švédska a pracoval s námi ve studiu, ale nic konkrétního z toho nakonec nevzešlo. Je to skvělej chlápek a bylo nám ctí poznat jak jeho, tak i způsob, jakým pracuje.

Jak to vypadá s dalším albem, zvolíte opět model psaní songů Randym Fitzsimmonsem?
(Randy je neoficiálním šestým členem, píše všechny songy, je i zakladatelem a manažerem The Hives. Spekuluje se, že neexistuje a ve skutečnosti je jím jeden z členů, pozn. red.)
Jo, Randy je pořád součástí našeho týmu a na novém materiálu dělá jako ďas, maká na maximum, abychom ho mohli představit světu. Už jsme skoro hotoví, zbývá ještě vypilovat nějaké části. Pipláme se s nimi teď každý den, takže doufáme, že už nebudete muset čekat bůhvíjak dlouho, než je konečně uslyšíte. A bude to stát za to, to mi můžeš věřit!

the hives2Co plány na léto?
Hrát po Evropě a Austrálii, v mezičase dokončovat nové album, to je náš letní plán. Jinak řečeno - mílovými kroky se blížíme k ovládnutí celého světa (smích). 

A kam se v létě nejvíc těšíte?
Nijak to neselektujeme, kývneme na každé hraní, protože prostě milujeme řev a bláznění fanoušků. Zbožňujem tu rozkošnou bláznivou věcičku, co si říká rock´n´roll.

Vnímáte nějak rozdíl mezi hraním v Evropě a Spojených státech?
Na tomhle fakt nezáleží, na obou kontinentech hrajem hodně často. Každý má svoje pro a proti, nechtěj po mně, abych mezi nimi musel vybírat, to je fakt těžký. Rádi hrajeme tam, kde jsme ještě nebyli, užíváme si to. Nová města, země, planeta nebo galaxie, cokoliv - jdem do toho. Vždycky se snažíme vzít si, a samozřejmě i dát, co nejvíc.

Už poněkolikáté se vracíte do Čech, máte to tu rádi?
No jasně! Vzpomínáme na parádní koncerty, které jsme tady zažili. Prahu máme fakt rádi, proto jsme si po čtvrtečním hraní tady u vás hodili den dovolené, chceme oslavit letní slunovrat, který normálně prokalíme ve Švédsku, to bude něco! Rádi se co nejdřív do Čech zase vrátíme.

 

Text: Kateřina Nováková 


the-hives-1 

 

zavřít