Jediný koncert Gipsy Kings v České republice bude v říjnu v Brně

Vydáno 27.06.2011 | autor: PR

Gipsy Kings jsou v celosvětovém měřítku jednoznačně nejúspěšnější francouzskou skupinou. Od svého prvního hitu Bamboleo, který vydali v roce 1987, prodali více než 20 miliónů desek, natočili dva hudební filmy a v dalších filmech zněla jejich hudba (např. v kultovním snímku Big Lebowski).

Jediný koncert Gipsy Kings v České republice bude v říjnu v Brně Jediný koncert Gipsy Kings v České republice bude v říjnu v Brně

gipsykingsgipsy_kings_50Nyní přijíždějí na svůj jediný koncert v České republice v říjnu 2011. Brněnskou halu Rondo až po střechu zaplní žhavý jižanský temperament a můžete si být jistí, že vás nenechá v klidu. I s přibývajícím věkem to těmto pánům hraje pěkně svižně a z každého úderu do strun cítíte neskutečnou energii.

Vstupenky na tento výjimečný a jediný koncert v České republice startují na ceně 690,-, exkluzivně v předprodejní síti Ticketportal.

Hudba Gipsy Kings vychází z flamenca, ale světovou popularitu jí zajistilo neortodoxní, popové provedení autorských písniček. Svůj hudební styl označují jako Rumba Flamenca Camargue z jižní Francie. Kapelu tvoří bratři Reyesové (Nicolas, Canut, Paul, Patchai, Andre) a Baliardové (Tonino, Paco, Diego), potomci španělských cikánských rodin, které uprchly na jih Francie během španělské občanské války. Jose Reyes, otec bratrů Reyesových, byl slavným zpěvákem flamenca; zpíval s kytaristou Manitas de Plata a mezi jejich obdivovatele patřil např. John Steinbeck, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Miles Davis či Salvador Dalí.

Za svou více než dvacetiletou kariéru vydali osmnáct desek včetně výběrů největších hitů. Kromě zmíněného hitu Bamboleo si mnozí jistě vybaví také písně Volare či Baila Me. V březnu 2004 vydali album Roots, ve kterém se po mnoha letech obešli bez bicí soupravy, elektrické basy a syntezátorů. Muzikanti se tímto albem vrací ke svým kořenům, k jednoduchým, ale přesto působivým písním. V září 2006 skupina vydala prozatím poslední desku s názvem Pasajero, na které se nachází čtrnáct písniček.



Pro někoho jsou věhlasní, pro někoho "notoricky známí". Nepopiratelné je, že jsou snad nejznámější - a samozřejmě i komerčně velmi úspěšnou hudební skupinou, která vychází z romských hudebních tradic. České publikum mohlo shlédnout jejich vystoupení poprvé 2. května 2004 na festivalu United Islands of Prague v T-Mobile Areně a pak tři roky poté, v roli hlavní hvězdy festivalu Colours of Ostrava v roce 2007.

zdroj: TZ, dm


zavřít