GROHL POZVAL ZEPPELÍNA

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Dave Grohl pozval k nahrávání albové novinky svých FOO FIGHTERS exkluzivní hosty. Kromě Norah Jones uslyšíme z 2CD in Your Honor i bývalého baskytaristu Led Zeppelin Johna Paula Jonese. Dvojalbum vyjde v červnu.

GROHL POZVAL ZEPPELÍNA GROHL POZVAL ZEPPELÍNA

Dave Grohl odkryl oponu nad 5. studiovým počinem své kapely Foo Fighters. Novinka vyjde v podobě rozsáhlého 2CD v červnu a ponese název In Your Honor (Na vaši počest). 

Grohl říká: "Téměř přesně deset let po debutu, jsme se rozhodli vydat dvojalbum, jak jsme ostatně slibovali již před časem. Obě desky budou rozděleny instrumentálním přístupem, jedno bude tvrdé, rockové, elektrické - druhé akustické. A těšte si i na speciální překvápko. Jinak jsme vybrali dvacítku skladeb z připravené čtyřicítky..."

Zpěvačka Norah Jones a někdejší baskytarista a člen základní sestavy Led Zeppelin John Paul Jones (na foto) vévodí škále hostů, kteří obě alba přizdobí. "Na někoho může působit výběr hostů zvláštně, ale mně to přišlo absolutně přirozené. K oběma chovám velkou úctu a s Johnem Paulem jsme se na nějaké spolupráci domlouvali už před mnoha lety," doplňuje lídr souboru. Ten po vydání alba absolvuje světové turné a zúčastní si i některých vybraných evropských a amerických letních festivalů.



www.foofighters.com
zavřít