Vanilla Sky: Milujeme české fanoušky a milujeme české pivo!

Vydáno 07.07.2011 | autor: redakce

Již dnes začíná oblíbený Přeštěnice Open Air Music Fest, kde se jako headliner představí čtyřčlenná italská parta s poetickým názvem Vanilla Sky. Kapela má v Čechách pevnou základnu svých fanoušků a tak není moc překvapivé, že se sem vrací už po čtvrté. Vedle nich na festivalu zazní i přední tuzemské skupiny (Wohnout, Sunshine, Skyline...) nebo třeba Aneta Langerová.

Vanilla Sky: Milujeme české fanoušky a milujeme české pivo! Vanilla Sky: Milujeme české fanoušky a milujeme české pivo!

vanilla1

U nás už jste měli tři koncerty, ale zkuste se představit těm, co vás propásli...
Kapela vznikla roku 2002. Tehdy jsme byli parta kamarádů, které hlavně zajímal punkrock. Proto jsme hráli punkové skladby, ale během let se náš styl pomalu přetvářel v rockovější sound, byť stále  stále s typickými prvky punku. V tuto chvíli máme vydaná 3 LP (2 z nich vydalo Universal music) a 2 EP.  Naše nejznámější video je cover verze písně Umbrella od Rihany, které se nám podařilo dobře zparodovat. 

Letos poprvé budete v Čechách hrát pod širým nebem. Vanilla Sky je jedním z headlinerů přeštěnického festivalu – hrajete rádi na velkých pódiích?
Samozřejmě máme rádi velké stage. Pokud máte před sebou spoustu lidí, můžete tak předat hromadu energie spoustě fanoušků. Podpoříte tak vlastně vaši muziku tou nejlepší cestou, která pro rockové kapely existuje: hrát naživo.

Na co se fanoušci můžou těšit?
Budeme hrát nějaké aktuální i starší songy. Chystáme energická show, na kterou lidé budou moct tancovat a samozřejmě i zpívat. 

Čeští posluchači vás mají v oblibě. Taky to tak cítíte?
Fakt, že se do České republiky vracíme, pro nás dost znamená. Milujeme tuhle zem, milujeme české fanoušky a milujeme české pivo! (smích) Tentokrát jsme se rozhodli přiletět sem o den dřív, abychom si mohli pořádně prohlédnout hlavní město.

Začali jste už pracovat na nových singlech?
Doposud jsme nezkoušeli ve zkušebně, každý pracuje doma sám a dáváme dohromady všechny nápady, které jsou často odlišné. Předpokládám, že v září začneme tvrdě pracovat na novém CD, které by mohlo spatřit světlo světa někdy příští rok.

29891_400118878554_34794693554_4053445_4133868_nJste s vaším posledním albem Fragile stále spokojeni?
Ano. Sice jsme slyšeli nějakou kritiku, protože jsme několik skladeb nazpívali v italštině (máme taky kompletní anglickou verzi alba, kterou ovšem nebylo možné vydat…) a hudba byla o něco méně punková než předtím. Ale už teď mohu říct, že nové album bude víc hudebně rockovější a punkovější v celém přístupu.

Máte nějaký vzkaz pro vaše fans?
Samozřejmě chceme předvést lidem v Přeštěnicích nabité představení. Už jenom kvůli tomu, že když jsme hráli v ČR naposledy, Brian měl nějaké zdravotní problémy a nemohl být s námi na podiu. Tentokrát budeme kompletní, takže se moc těšíme. Na viděnou!



text: Honza Šamla, foto: archiv 

 
zavřít