November 2nd třikrát předskočí písničkářce Suzanne Vega

Vydáno 07.07.2011 | autor: PR

Skupina November 2nd, která má na svém kontě nominaci na Anděla za objev roku nebo výhru ve stejné kategorii v cenách Žebřík, vystoupí na Moravě na třech koncertech před populární americkou písničkářkou Suzanne Vega.

November 2nd třikrát předskočí písničkářce Suzanne Vega November 2nd třikrát předskočí písničkářce Suzanne Vega

suzanne_vegaZpěvačku November 2nd Sašu Langošovou pojí s Vegou několikaleté přátelství a Suzanne dokonce pomohla N2nd s dokončením jejich aktuální nahrávky Night Walk with Me. Nové písničky české kapely totiž přehrála legendárnímu producentovi a zvukovému mistrovi Tchadu Blakeovi (Sheryl Crow, Peter Gabriel, Paul McCartney, Pearl Jam, Tom Waits...). Tomu se líbily natolik, že se album rozhodl zmixovat a vtisknout mu výslednou podobu.

Spoluprácí a společnými koncerty s Vegou se Saše Langošové splnil sen, který si skoro ani neodvážila snít. Když coby dvanáctiletá slyšela v 90. letech v televizi skladbu In Liverpool od Suzanne Vegy, změnil se jí život a pod jejím vlivem napsal svou první písničku. „Blíže jsme se seznámily před pár lety, když jsem s ní dělala rozhovor v rámci festivalu dokumentárních filmů AFO v Olomouci. Měla jsem vyhrazenou půlhodinu, ale nakonec jsme se zapovídaly na více než hodinu. Suzanne mi pak při večerním koncertě věnovala In Liverpool a já jsem měla pocit, že se tím pro mě uzavřel kruh. Od té doby se vídáme vždy, když koncertuje v Česku nebo v sousedních zemích nebo naopak když já přiletím do New Yorku," popisuje zpěvačka, která už v minulosti spolupracovala i s doprovodnými muzikanty Suzanne Vegy – s baskytaristou Mikem Viscegliou a bubeníkem Dougem Yowellem.

Novinka November 2nd Night Walk with Me, která vyšla 15. června, vykazuje solidní start. Kromě toho, že sbírá skvělé recenze, skočila hned první týden do prodejní hitparády Top 50.

November 2nd vystoupí společně se Suzanne Vegou 8. července v Ostravě – Děhylově, 12. července na Horním náměstí v Olomouci a 13. července ve Velkých Pavlovicích.



zdroj: TZ, dm
 

 

zavřít