Iggy Pop a Maroon 5 hlavními hvězdami nadace Davida Lynche

Vydáno 13.07.2011 | autor: redakce

Muzikanti společně s Alanis Morissette, Tomem Waitsem nebo Mobym podporují transcendentální meditaci, kterou nadace Davida Lynche propaguje.

Iggy Pop a Maroon 5 hlavními hvězdami nadace Davida Lynche Iggy Pop a Maroon 5 hlavními hvězdami nadace Davida Lynche

iggy_topCílem nadace Davida Lynche (režisér filmů jako Lost Highway, Mulholland Drive a Inland Empire) je propagovat techniky transcendentální meditace jak ve školách, tak věznicích, armádách nebo v záchytných centrech pro bezdomovce.

Lynchova myšlenka nadchla celou řadu muzikantů, kteří neváhali přispět svými skladbami na kompilaci nazvanou Download For Good: Music That Changed The World Volume 1.

Server NME pak citoval Amandu Palmer (propůjčila song In My Mind): „Snažíme se dostat slovo meditace do širšího podvědomí mladých lidí.  Myslím, že by to mohla být jedna z věcí, díky které bude svět více mírumilovnější," řekla Amanda.

Lynch pro svůj projekt dokázal přemluvit interprety jako Iggy Pop, Maroon 5, Tom Waits, Moby, The Charlatans, Arrested Developments nebo Peter Gabriel.

Iggyho můžete vidět o prázninách i v České republice, vystoupí totiž jako hlavní hvězda Trutnov Open Air Festivalu. Hudební a životní osudy Iggyho Popa si přečtěte zde.



mp



iggy_pop_top
zavřít