ZASE FILMOVÝ COBAIN

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Další z filmů, rozkrývajících fenomén Nirvany a Cobaina, nyní o Kurtových posledních hodinách života, si vzal tentokrát do režisérského pácu Gus Van Sant. Nazval ho příznačně - Last Days (Poslední dny).

ZASE FILMOVÝ COBAIN ZASE FILMOVÝ COBAIN

Američan Gus Van Sant (52, mj. Dobrý Will Hunting aj.) uvedl na festivalu v Cannes v exkluzivní předpremiéře svůj nejnovější snímek Last Days. Byť se v souvislosti s filmem nikde explicitně o Nirvaně či Cobainovi nehovoří, sám tvůrce ho považuje "nikoli za film o Kurtovi, ale k jeho poctě".

"Není to žádný životopis," vysvětluje Van Sant, "ani tím filmem nechceme odpovídat na některé palčivé otázky, které se týkají Cobainova života a smrti. jedná se prostě o mou poctu Cobainovi. V jeho životě a díle jsem vždycky spatřoval určité existencionální shakespearovské ostny, věčné hamletovské otázky, nikdy nekončící boj s vnitřními i vnějšími démony..."

V hlavní roli fiktivního muzikanta Blakea se představí Michael Pitt (24, v poslední době se objevil např. ve Shyamalanově Vesnici), film "souhlasně posvětili" i Cobainovův někdejší spoluhráč Dave Grohl a také Courtney Love. Oficiální premiéra proběhne v září, na webu http://uncut.co.uk můžete vidět zatím alespoň trailer.



www.cobain.com
zavřít