U2 prodávají pódium ze svého 360° Tour

Vydáno 18.07.2011 | autor: redakce

Masivní stage, na které U2 odehráli své 360° Tour bude co nevidět na prodej, konkrétně po 30. červenci, kdy odehrají poslední koncert v rámci tohoto turné v Kanadě. Pódium navrhl frontman U2 Bono společně s designéry Willie Williamsem a Markem Fisherem, kteří s kapelou spolupracují již delší dobu.

U2 prodávají pódium ze svého 360° Tour U2 prodávají pódium ze svého 360° Tour

u2stageToto pódium má být rozmontováno a následně prodáno. Stage byla vytvořena zpěvákem U2 Bonem a designéry Willie Williamsem a Markem Fisherem. Williams spolupracuje s kapelou již od osmdesátých let, Fisher má za sebou práci například pro Pink Floyd, The Rolling Stones nebo Tinu Turner. Pro U2 se společně podíleli už na podobě ZooTV Tour a PopMart Tour.

Prodávaná stage se objevila během 110 koncertů v 78 městech a 30 zemích. Pódiová konstrukce je schopna udržet na 185 tun výbavení kapely a sloužila také jako nosník obrovské obrazovky, kterou celkem vidělo přes 7 milionů fanoušků.

U2 plánují umožnit fanouškům koupit si část z pódia okamžitě po odehrání posledního koncertu v rámci 360° Tour. Ten proběhne 30. července v Kanadě.

 

Text: kofo, foto: archiv U2 

zavřít