NOVÉ CD ROBERTA BALZARA NA OBZORU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Skvělá zpráva pro všechny jazzové gurmány: Robert Balzar Trio vydává po dlouhých pěti letech nové album "Overnight". Koncert a křest nové desky plné autorských skladeb i invenčně pojatých standardů se uskuteční 7.6. v Lucerna Music Baru za účasti Yvonne Sanchez a Dana Bárty.

NOVÉ CD ROBERTA BALZARA NA OBZORU NOVÉ CD ROBERTA BALZARA NA OBZORU

Robert Balzar, Stanislav Mácha a Jiří Slavíček jsou 100% zárukou kvalitní hudby. Tyto muzikantské osobnosti znají mnozí mj. ze skupiny Dana Bárty Illustratosphere, jejíž jsou součástí, nebo ze spolupráce se zpěvačkou Yvonne Sanchez. 

Úspěšné a mnohokrát oceněné jazzové trio nahrálo 9 skladeb, z nichž 5 napsal leader Robert Balzar a ostatní jsou vlastními úpravami jazzových standardů. Bonbónkem na závěr je Balzarova sólová improvizace na kontrabas. Název "Overnight" nenaznačuje pouze "jízdu" přes noc. Od sladkého stmívání, přes bujarou noční zábavu, po příjemný splín a únavu přicházejícího rána po probdělé noci. Po noci, jejíž ráno nevadí a vaše duše je naplněna...




Overnight ctí nadčasové jazzové principy, melodičnost a rytmickou přesnost, zajištěnou skvěle sehraným týmem hráčů. Výhodou pro posluchače je nezlomný fakt, že trio následuje moderní vlnu světového jazzu, kde se stírají hranice mezi popem, jazzem a filmovou hudbou. Celé album vyniká pestrostí, srozumitelností a boří laikům zažitá klišé nesrozumitelného jazzu.

Tracklist:
1. ON GREEN DOLPHIN STREET
2. LADY BEHIND THE WINDOW
3. LA TENDRESSE
4. ALWAYS
5. MOMENT‘S NOTICE
6. NIGHT
7. EAST OF THE SUN
8. BEN-IN-JAM
9. FOR YOUR SOUND NO.2

Koncert a křest nového alba se uskuteční za účasti hostů Yvonne Sanchez a Dana Bárty 7.6. od 21.00 hod v Lucerna Music Baru.

www.robertbalzar.cz
zavřít