RECENZE: Transformers 3: Temná strana Měsíce nabízí i světlé rockové okamžiky

Vydáno 19.07.2011 | autor: redakce

Hned na první poslech se zdá, že Transformers: Dark Of The Moon je stejně lehce nadprůměrný soundtrack jako film, v němž do sebe mydlí mimozemšťané přetransformovaní v bojová vozidla.

RECENZE: Transformers 3: Temná strana Měsíce nabízí i světlé rockové okamžiky RECENZE: Transformers 3: Temná strana Měsíce nabízí i světlé rockové okamžiky

transformers-3-dark-of-the-moon-the-album-soundtrack-cover_1306196699_1306298132
TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON
THE ALBUM
Warner Music


Dalším z kladů tohoto soundracku, který v evropské verzi navíc přináší vypalovačku House On Fire od německých Beatsteaks, je skutečnost, že se až na příspěvky My Chemical Romance a Mastodon jedná o letošní nahrávky, takže si posluchač může udělat obrázek o současném kanadsko-americkém lehce mainstreamovém rocku.

Začíná se jak jinak Linkin Park, jejichž hudba i oba předchozí díly Transformers. Tentokrát nabízí singl Iridescent, novou verzi z jejich posledního alba A Thousand Suns. Tahle popová pecka se mi líbí, čím častěji ji slyším. I když chápu, že nesmlouvavým fanouškům starých nu-metalových Linkin Park se může při jejím poslechu udělat špatně.

Následuje dvojice kapel, která se představila na letošním Rock for People. V případě písně Monster, na níž se podílela i zpěvačka Hayley Williams, se ukazuje, že Paramore se možná obejdou bez bratrů Ferrových, kteří kapelu opustili. My Chemical Romance s loňským rockově nabušeným The Only Hope For Me Is You dokazují, že se trochu vzdaluje svým původním příznivcům. V jejich případě je to ku prospěchu věci.

Průměrnější rockový zážitek přináší poslech další kapely spojované s emo Taking Back Sunday, jejichž Faith (When I Let You Down) je poměrně jednoduchou melodií s chytlavým refrénem. Temnější náladu vyvolá valivý rock zkušené kapely Staind ve skladbě The Bottom.

Povedené Get Thru This svoji stavbou navozuje atmosféru 90. let, jedná se však o skladbu jen šest let staré kanadské skupiny Art Of Dying. Další zklidnění přichází zásluhou Goo Goo Dolls a jejich All That You Are. Nejstarší kapela na soundtracku (vznikla v roce 1986) před lety uspěla skladbou Iris ze soundtracku k filmu Město andělů, nová balada však takový potenciál nemá.

Písně jako Head Above Water od kanadských Theory Of A Deadman nebo Set The World On Fire od Black Veil Brides jsou vcelku nijak výjimečné rockové kousky, zato křesťanská kapela Skillet se vytáhla. Jejich Alive & Awake, které se stylově blíží ke gothic metalu, zaujme především střídáním hlasů kytaristy Korey Coopera a bubenice Jennifer Ledger.Velmi silný rockový riff nabízejí na závěr soundtracku Mastodon. Aby také ne, když se jedná o předělávku Just Got Paid od mistrů rockového řemesla ZZ Top.Takže sečteno a podtrženo (a již řečeno) - Transformers: Dark Of The Moon je mírně nadprůměrný písničkový soundtrack, který potěší nejen fanoušky filmu.

text: Roman Jireš
4/7 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít