Meky Žbirka nahrával se symfonickým orchestrem, album vyjde v říjnu

Vydáno 29.07.2011 | autor: redakce

Meky Žbirka nahrával společně se symfonickým orchestrem Capella Istropolitana album, které před několika dny dokončil. Na desce najdete Mekyho známé písně (jako Atlantída, Balada o o poľných vtákoch nebo Čo bolí to prebolí) v naprosto novém pojetí.

Meky Žbirka nahrával se symfonickým orchestrem, album vyjde v říjnu Meky Žbirka nahrával se symfonickým orchestrem, album vyjde v říjnu

mekyMeky Žbirka společně se symfonickým orchestrem Capella Istropolitana před několika dny dokončil výjimečné album. Vyjde v říjnu a bude obsahovat Mekyho nejznámější skladby v netradičních úpravách (mezi nimi například Balada o poľných vtákoch, Atlantída, Len s ňou, Deny, Čo bolí to prebolí).

Naživo společně, Meky i symfonický orchestr pod taktovkou Adriana Kokoše, představí skladby z desky během exkluzivního Miro Žbirka Symphonic Tour 2011 v divadlech měst Prahy (Státní Opera 7. listopadu.), Brna (Janáčkovo divadlo 17.října), Plzně (Synagoga 22. října) a Ostravy (Velký sál Domu kultury 26.října). Tyto české koncerty následují úspěšné loňské slovenské turné, na základě kterého vlastně nahrávky na CD vznikly. 

V létě můžete vidět Mekyho u nás v Čechách naživo například během koncertu v Českém Krumlově 13. října., kde určitě zahraje i aktuální prázdninový hit Naj znějící právě z rádiových éterů. Klip k němu natočil David Beránek.



Text: TZ, kofo 

 

zavřít