Vivian Girls a Luno oblaží vaše smysly již dnes na Sedmičce

Vydáno 05.08.2011 | autor: redakce

Směs kytarového hluku a melodické sladkosti z Vivian Girls udělala jednu z nejoslavovanějších mladých amerických kapel, které ovlivňují mnoho dalších. Již dnes vystoupí tato dívčí trojice spolu s českými LUNO v klubu 007 na pražském Strahově.

 Vivian Girls a Luno oblaží vaše smysly  již dnes na Sedmičce Vivian Girls a Luno oblaží vaše smysly již dnes na Sedmičce

vivian_girls_resize
Na svém třetím albu Share the Joy, brooklynské Vivian Girls ostří a rafinují svůj hranice bořící mix garážového thrashe, vřelosti dívčích kapel a nakažlivých popových melodií. Vivian Girls debutovaly v roce 2008 albem VivianGirls a v roce 2009 natočily druhou desku Everything Goes Wrong. I jejich albová novinka prozkoumává nová hudební a textová území a odráží jejich bezbřehé hudební vlivy a neustále se zlepšující se muzikantství. 

"Je to čistší album a víc hi-fi než naše předchozí desky," říká Cassie o Share the Joy. "Zvuk je otevřenější, svobodnější. Myslím, že deska dobře ukazuje naše muzikantské schopnosti a to, jak nám to dohromady skvěle funguje. Je to víc psychedelické a méně shoegaze. Na desce je i víc varhan, což je u nás něco nového."

Hudební a emocionální síla Share the Joy se odráží v písničkách The Other Girls a Light In Your Eyes, z nichž každá má přes šest minut. Bušivý hardcorový rytmus, melodie jak od Beach Boys, kytarové šílení ve stylu Neila Younga a Nirvany a nepřestávající harmonický brum. Další skladby Dance If You Wanna a Take it As It Comes patří k nejlepším popovým melodiím, které kdy Vivian Girls vytvořily, Lake House a Vanishing of Time jsou zamyšlené a introspektivní skladby, které překvapí všechny ty, kdo považují Vivian Girls za lo-fi kapelu. 

Název desky Share the Joy si Cassie vypůjčila z melodie Burta Bacharacha, jednoho z jejích největších skladatelských vzorů. "Četla jsem o něm knihu a všimla si názvu 'Share The Joy,' a o té skladbě se říkalo, že to je jedna z jeho „nejstrašidelnějších“ melodií," vysvětluje Cassie. "Hned mě napadlo, že to asi bude něco – strašidelná písnička s názvem 'Share The Joy.' Hned jsem si ji našla a zamilovala se do ní.“ 

"Share the Joy obsahuje nejrozmanitější věci, které jsme kdy natočily," říká Cassie. 
"Jsou to mnohem expanzivnější písničky, témata a texty nejsou tak přímé jak u starších alb. Písničky jsou o odcizení, usmíření, identitě a o pokusech zjistit, na čem v životě opravdu záleží. Je to temná deska, ale na rozdíl od těch dvou předešlých má šťastný konec.“

Jako support vystoupí LUNO. Podle basáka kapely LUNO Šmityho prý hudba končí a do té doby chtějí LUNO ještě něco málo zvládnout. Do konce léta mají naplánované koncerty a opět pracují na nových písničkách a klipech.



zdroj: TZ
zavřít