Blonde Redhead zahájí evropské turné v Praze už v pondělí

Vydáno 06.08.2011 | autor: redakce

Americká kapela Blonde Redhead vydala kolekci remixů skladeb ze svého aktuálního alba Penny Sparkle.  Mezi tvůrci remixů jsou například kapela Salem nebo Gayngs. Už v pondělí vystoupí Blonde Redhead v pražském Lucerna Music Baru.

Blonde Redhead zahájí evropské turné v Praze už  v pondělí Blonde Redhead zahájí evropské turné v Praze už v pondělí

blonde_redheadBlonde Redhead u příležitosti svého právě probíhajícího turné vydala kolekci remixů skladeb ze svého aktuálního alba Penny Sparkle. Remixy vznikaly během devíti měsíců, které následovaly  po vydání alba v září minulého roku. Všech šest remixů vzniklo rukou významných hudebníků a umělců. Mezi nimi jsou s Bon Iver spříznění Gayngs se svou verzí skladby  Here Sometimes, Becoming Real s jejich novátorským  přístupem a minimalistický puls německého Pantha du Prince - tři různé přístupy k jedné a téže skladbě. Salem přicházejí s euforickým zatemněním Penny Sparkle, zatímco Games ukazují svou lásku k nafouknutému osmdesátkovému  R&B ve skladbě My Plants Are Dead.

Blonde Redhead těmito nahrávkami znovu dokazují svůj geniální talent natahovat svůj sound novými a nezvyklými směry a odhalovat své široké zvukové a stylové spektrum nové nekomerční hudby.

Text: TZ, kofo, foto: Josh Rothstein

zavřít