U2 se vrací ke kořenům, vydají luxusní reedici Achtung Baby

Vydáno 07.08.2011 | autor: redakce

Letos uplyne dvacet let od vydání slavné desky U2. Kapela proto chystá reedici, na které se objeví bonusy, nevydaný materiál, remixy i kniha.

U2 se vrací ke kořenům, vydají luxusní reedici Achtung Baby U2 se vrací ke kořenům, vydají luxusní reedici Achtung Baby

u2-achtung-babySlavné album U2 vyšlo 19. listopadu 1991 a je považováno (nejen hudebními publicisty) za jednu z přelomových nahrávek rockové historie. Časopis Rolling Stone ho například zařadil na 62. místo žebříčku The 500 Greatest Albums of All Time, magazín Q album dokonce označil za třetí nejlepší desku v období 1980-2004.

Od vydání Achtung Baby uběhne letos již dvacet let, a proto se U2 rozhodli oprášit archiv a vydat bohatou reedici (ani jedna z verzí ale nebude remasterovaná a nabídne původní zvuk).

Pro „ultras" je připravena The Uber Deluxe Version.

Pořídíte ji za 329,99 liber a za odměnu dostanete v tematické krabici magnetické puzzle a navrch šest CD (originální Achtung Baby, další řadovku Zooropa, B-strany, remixy, nevydaný materiál i různé verze původních skladeb). V boxu budou dále přibaleny čtyři DVD (záznamy z turné a studia, videoklipy a všelijaký bonusový materiál).


Tím to ale ani zdaleka nekončí. V „krabičce" dále najdete dva vinyly, pět singlů s původními obaly, 84stránkovou knihu, časopis Propaganda, odznáčky, samolepky a Bonovy oblíbené brýle.

Pokud máte hluboko do kapsy, musíte vzít za vděk jedné z dalších verzí (dohromady je jich pět), ta „nejchudší" obsahuje pouze původní album Achtung Baby.

Předpokládané datum vydání je (logicky) letošní listopad, objednávat můžete na http://achtungbaby.u2.com.



mp
u2_vid
zavřít