The Offspring: Praha je super místo, kde odstartovat turné

Vydáno 09.08.2011 | autor: redakce

Deset let si pražské publikum - nebo alespoň ta část, která byla v roce 2008 líná jet na Rock For People – muselo počkat na vystoupení kapely The Offspring. Za pár dní, konkrétně 16. srpna, se ale konečně dočká. Ten den totiž Dexter Holland a jeho parta vstoupí v Průmyslovém paláci, kde představí i skladby z připravované desky. Co všechno The Offspring v Praze plánují, prozradil basák Greg Kriesel.

The Offspring: Praha je super místo, kde odstartovat turné The Offspring: Praha je super místo, kde odstartovat turné

offspring
Do Prahy se vracíte po deseti letech. Těšíte se?
Wow, už je to tak dlouho? Jasně, bude to skvělý být zpátky. Vzpomínám si, že kotel na koncertě byl super, takže to bude ideální místo, kde odstartovat turné.

Jaká je vaše nejsilnější vzpomínka na Prahu?
Mlhavě si pamatuju silné pivo, ale taky si vzpomínám na architekturu. Tentokrát přijedeme o pár dní dřív, takže pokud nevypiju moc Budvaru, měl bych mít nějaký volný čas, abych se prošel po městě.

Naposledy jste v České republice hráli na festivalu Rock For People, Užíváte si víc koncerty v halách nebo venku?
Záleží na lidech. Klubové koncerty bývají většinou intimnější, což vede k více energické show. Také fanoušci tam přijdou přímo na nás, kdežto na festivalech jde o rozmanité publikum. Nicméně neexistuje nic takového, jako vidět tisíce lidí skákat nahoru a dolů a zpívat naše songy.

offsPracujete na novém albu. Dexter a Noodles uvádějí, že půjde o nejlepší album, které jste natočili. To zní trošku jako klišé, nezdá se ti?
Většina kapel si myslí, že jejich poslední album je jejich nejlepší, takže uznávám, že je to trochu klišé. Myslíme si, že to bude naše nejsilnější album od začátku do konce, a bude nejrozmanitější, ale nekonec je to stejně na fanoušcích, aby se rozhodli.

Jeden z vašich největších hitů je Pretty Fly z roku 1998. Myslíte, že na novém albu bude jiný, třeba ještě větší hit?
Tohle je těžké převídat. U některých starších alb nedostaly songy, které podle nás měl dobrý potenciál, takové ohlasy a naopak „uspávací“ písničky se staly hity. Mysleli jsme si, že You´re Gonna Go Far, Kid“ z poslední desky je silný song, ale nečekali jsme, že se z něj stane takový hit.

Co mohou čeští fanoušci od vašeho koncertu očekávat?
Budeme hrát mix písniček ze všech našich alb. Snažíme se hrát hity pořád napřímo a stejně a uspokojit fanoušky. Čím víc mají energie, tím větší zábava to bude i pro nás.

 

text: Marta Pušová, foto: archiv

theoffspring2top

zavřít