Hrozí Coldplay rozpad? Album Mylo Xyloto má být posledním

Vydáno 14.08.2011 | autor: redakce

Coldplay vydají 24. října svoji pátou řadovku. Novinka nese název Mylo Xyloto a podle Chrise Martina půjde zřejmě o poslední nahrávku kapely.

Hrozí Coldplay rozpad? Album Mylo Xyloto má být posledním Hrozí Coldplay rozpad? Album Mylo Xyloto má být posledním

coldplay_martin_topMartin se v rozhovoru pro Billboard rozpovídal nejen o chystané desce, ale naznačil, že Coldplay čeká nejistá budoucnost. „Po každé desce mám pocit, že je naše poslední, ale teď jsem ve fázi, kdy to myslím opravdu vážně," řekl zpěvák Coldplay. „Fakt si teď nedokážu představit, že bychom točili další," dodal.

Coldplay nemají momentálně sílu o dalším albu vůbec přemýšlet, a pokud nezbude energie pro práci na příštích nahrávkách, je otázkou, co bude dál. „Nevím. Ale já nikdy nevím," řekl k tomu jen Chris Martin.

Mylo Xyloto vzniklo ve spolupráci s producentským týmem, jehož členy jsou Markus Dravs, Daniel Green, Rik Simpson a také Brian Eno. V podobné sestavě se natáčela také předchozí deska Viva La Vida ...

Polovina nákladu klasické CD verze bude opatřena šedým kartonem s vyřezanými písmeny M a X.

Deska bude k dostání rovněž jako 180gramový vinyl a v limitované podobě, tzv. pop-up verzi, která bude vedle CD obsahovat také vinyl, knihu graffiti designéra Davida A. Cartera a fotografie a deník ze studia.



mp


coldplay_martin_top
zavřít