RECENZE: Na novém albu In Flames na death metal zapomeňte

Vydáno 15.08.2011 | autor: redakce

Švédští In Flames novým albem opět dokázali, že jsou poslední dobou spíše „melodic“ než „death“ a že jejich zaměření se orientuje více na mainstreamového posluchače než na skalního fandu propracovaného deathmetalu.

RECENZE: Na novém albu In Flames na death metal zapomeňte RECENZE: Na novém albu In Flames na death metal zapomeňte

inflames

IN FLAMES
SOUNDS OF A PLAYGROUND FADING
Century Media
13trax/53:55

Ne, že by Sounds of a Playground Fading nemělo atraktivní, progresivní aranže a novátorské přístupy, ale otázka je, jak velký žánrový úkrok stranou ještě posluchači snesou. Klasickým šablonám metalové hudby se ale nové desky In Flames zdálky vyhýbají. Nyní znějí spíše jako melodický hard-core.

Odchod kytaristy Jense Strömblada pro kapelu zas tak mnoho neznamenal, stylově se s ním rozloučili na konci bookletu k CD: snad se neuchlastáš k smrti, vrátit se třeba můžeš, ale radši už ne, jakoby mu kapela vzkazovala.

Že v In Flames nezůstal jediný zakládající člen, je dnes již úplně jedno, protože kapela si každou novou deskou žije svým vlastním, vždy trochu transformovaným životem. Aktuální album se ale bohužel poslednímu skvělému počinu Reroute To Remain z roku 2002 příliš nepřiblížilo.

Švédové se českým fandům naposledy představili na letošním Sonisphere s velmi povedeným a aplaudovaným setem. A v říjnu se dokonce vrátí, přijedou do Zlína i do Prahy. Uvidíme, jak se tam písně z nové desky osvědčí.

Vladimír Michna
5/7 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít