Ozzy se vrací do Black Sabbath, v plánu je turné i nové album

Vydáno 16.08.2011 | autor: redakce

AKTUALIZOVÁNO: Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward znovu na jedné lodi jménem Black Sabbath. V plánu je turné, a pokud si pánové nevjedou do vlasů, tak natočí i nové album.

Ozzy se vrací do Black Sabbath, v plánu je turné i nové album Ozzy se vrací do Black Sabbath, v plánu je turné i nové album

black sabbathPodle informací serveru MetalTalk.net padlo rozhodnutí obnovit Black Sabbath zhruba před dvěma týdny – kapela plánuje v původním složení vyjet na turné a vyloučeno není ani nové album.

Čtyřka se sešla ve studiu, kde padlo konečné slovo a začala se řešit podoba tour. Informaci o reunionu potvrdil novinám Birmingham Mail Tony Iommi. „Moc se na to těšíme. Myslím si, že věci, co jsme napsali, jsou fakt dobrý," řekl a dodal, že skladby budou mít hodně blízko starému zvuku Black Sabbath. Ozzy a Tony napsali nový materiál během letošního června. Album by mělo být hotové během příštího roku. 

Black Sabbath, resp. Heaven & Hell přišli před rokem o zpěváka, Ronnie James Dio totiž v květnu 2010 zemřel ve svých sedmašedesáti letech. Ronnie nahradil Ozzyho, když ho spoluhráči v dubnu 1979 vyrazili z kapely.

To, že mě vyhodili údajně kvůli chlastu a fetování, byla čirá pokrytecká kravina," napsal Ozzy ve svojí aktuální biografii Jmenuju se Ozzy. „Vždyť jsme všichni chlastali a fetovali. Když jste sjetí a já jsem sjetej, a vy mi začnete říkat, že mě vyhodíte, protože jsem sjetej, tak co to má kurva znamenat? Vyhodíte mě proto, že jsem o trošku sjetější než vy?"

Geezer Butler zkraje letošního roku jakýkoli reunion rezolutně odmítal, Ozzy zastával opačný postoj. „Jsem na to připravenej. Jestli se to má stát, tak se to stane." Vypadá to, že ten čas právě nastal.

Tony Iommi na svých oficiálních stránkách uvedl věc na pravou míru. Vyvrátil, že by v posledních dnech vůbec s redaktorem Birmingham Mail mluvil. Ohledně Black Sabbath sice vedli začátkem června dialog, ale redaktor pak zcela nepochopitelně přišel před pár dny se „zaručenou zprávou" a celý reunion značně vykonstruoval. Otázkou zůstává, jestli jsou Black Sabbath naštvaní z úniku informací, nebo opravdu ke comebacku nedojde. Ani Iommiho prohlášení není bůhvíjak přesvědčivé, v podstatě se vyjadřuje hlavně k redaktorovi Birmingham Mail a zároveň se za „poplašnou" zprávu omlouvá svým (ex) spoluhráčům.



mp
ozzyosbourne66_top
zavřít