Belgický festival Pukkelpop zasáhla silná vichřice, pět lidí zemřelo

Vydáno 18.08.2011 | autor: redakce

Na belgickém festivalu Pukkelpop se vlivem silné vichřice zřítilo několik pódií. Pět lidí zemřelo a asi 71 bylo zraněno. Oficiální počet zraněných zatím není znám. Program festivalu byl ukončen.

Belgický festival Pukkelpop zasáhla silná vichřice, pět lidí zemřelo Belgický festival Pukkelpop zasáhla silná vichřice, pět lidí zemřelo

rTřídenního festivalu ve městě Hasselt 50 kilometrů od Bruselu se podle organizátorů účastnilo asi 60 tisíc lidí. Bouře vypukla ve čtvrtek odpoledne a během deseti minut zničila festivalový areál. Zřítilo se několik stageí, na některé spadly části polámaných stromů. Bylo zraněno nejméně 71 lidí, pět lidí zemřelo. Program festivalu byl okamžitě ukončen, oficiální počet obětí zatím není znám.

Tragický byl bohužel i loňský ročník tohoto belgického festivalu. Britský zpěvák Charles Haddon, frontman kapely Ou Est Le Swimming Pool, zde spáchal sebevraždu skokem ze stožáru na parkovišti za pódiem. Důvodem jeho sebevraždy byl fakt, že během svého koncertu zranil při stage divingu fanynku, která musela být následně převezena do nemocnice.

Jedná se o již druhý festival s tragickým koncem během pouhého jednoho týdne. V neděli jsme vás informovali o událostech na festivalu v Indianapolis, kde se následkem vichru o rychlosti 96 km/hod až 112 km/hod zřítilo hlavní pódium. To  zapříčinilo smrt pěti lidí a desítky raněných.

 

Aktualizováno 19. srpna 8:31.

text: kofo, foto: Reuters 

zavřít