Zemřel trumpetista Friendly Fires, bylo mu 27 let

Vydáno 19.08.2011 | autor: redakce

Ve věku sedmadvaceti let zemřel trumpetista Richard Turner, který doprovázel na turné kapelu Friendly Fires. K úmrtí došlo po srdeční zástavě, která ho postihla v bazénu.

Zemřel trumpetista Friendly Fires, bylo mu 27 let Zemřel trumpetista Friendly Fires, bylo mu 27 let


turnerZáchranáři se ho snažili oživit, mladý muzikant však později zemřel v nemocnici v jižním Londýně. Rozšířil tak nechvalně známý 27 Club, seznam muzikantů, kteří zemřeli v sedmadvaceti letech. Na něm se nedávno objevila také britská zpěvačka Amy Winehouse, která byla nalezena mrtvá ve svém domě 23. července 2011.

"V pátek jsme se dozvěděli o náhlé smrti Richarda Turnera. Richard hrál na našich koncertech na trumpetu po dobu tří let. Byl to naprosto výjimečný  hudebník a jeho přínos našim koncertům budeme velice postrádat," říkají mimo jiné Friendly Fires ve svém prohlášení. "Ať tento neuveřitzelný muzikant i přítel odpočívá v pokoji," dodává kapela. 

Friendly Fires vyjádřili soustrast také Turnerově domovské kapele Round Trip. Richard Turner zemřel 11. srpna, kapela však s ohledem na rodinu tuto informaci zveřejnila až tento týden.

text: map, foto: archiv 
zavřít