Lauri z Rasmus vydává sólovku, inspirovali ho The Prodigy

Vydáno 19.08.2011 | autor: redakce

Frontman Lauri Ylönen z Rasmus vydá koncem srpna sólovou desku New World. Pracovat na ní začal už v roce 2009, původně byly skladby určené pro jeho domovskou kapelu. Při skládání byl však hodně ovlivněn elektronickou hudbou, a tak se rozhodl vydat je sám. Zbytek kapely s vydáním jeho sólového alba souhlasil.

Lauri z Rasmus vydává sólovku, inspirovali ho The Prodigy Lauri z Rasmus vydává sólovku, inspirovali ho The Prodigy

rasmus_kopieAlternativně pop-rockovou kapelu Rasmus není potřeba českému publiku rozsáhle představovat. Finská skupina se prosadila i u nás a písničky Livin’ In A World Without YouIn The ShadowSail Away nebo No Fear se často objevovaly i v tuzemském éteru. Celosvětově prodala kapela milióny desek. Její nejvýraznější postavou, přesněji hlasem a tváří je právě zpěvák Lauri

Historie Lauriho sólovky se začala psát už v roce 2009, kdy vznikly první demonahrávky původně určené pro další album jeho domovské skupiny. „Měl jsem ale pocit, že se nové písničky musejí vyvíjet jiným směrem,“ komentuje zpěvák zrod desky v oficiální tiskové zprávě. Natočil skladby ovlivněné elektronikou, které nijak nepřipomínaly dřívější nahrávky Rasmus, a rozhodl se vydat je sám. „Ostatní v kapele nebyli proti, naopak mě podpořili,“ přiznává Lauri a bere tuhle desku jako další zkušenost a novou šanci. Jak říká, nahrávka vznikala velmi spontánně, s využitím nejrůznějších syntezátorů a další studiové techniky. Inspirací mu prý byli Prodigy, Kraftwerk nebo Jean Michel Jarre.

Album New World vyjde už 29. srpna. Podívejte se na první klip z desky ke skladbě Heavy:



Text: TZ, kofo 


rasmus_hp

 

 

zavřít